{ "type": "identify", "data": { "id":"None", "user": { "email": "d41d8cd98f00b204e9800998ecf8427e", "signupDate": "", "gender": "", "permission": "no" } } }
{ "type": "pageViewed", "data": "" }
{ "type": "gtmStart" }
Modayı Koton’da Ara

2024’ün Güzellik Trendleri

Yılın Güzellik Trendleri, Saç Stili, Makyaj

Nostaljik görünümler, çarpıcı detaylar ve minimalist stil… 2024’te herkese uygun bir trend bulmak mümkün.
Nostaljik görünümler, çarpıcı detaylar ve minimalist stil… 2024’te herkese uygun bir trend bulmak mümkün.

Eskiye dönüş, doğalın ve iddialı görünümlerin birlikteliği yeni sezonun güzellik ipucu olarak karşımıza çıkıyor. Hem dikkat çekici görünümleri hem de soft stilleri bu yıl bol bol göreceğiz. İşte, 2024’ün öne çıkan makyaj ve saç trendlerine dair birkaç ipucu:


90’lı Yıllara Dönüş;2024’ün trend anahtar kelimesi ne diye soracak olursanız “nostalji” diyebiliriz. Saçtan makyaja giyimden takılara nostaljik detaylar ön plana çıkacak. Mat dudaklar, dumanlı göz makyajı gibi ikonik unsurlar, bu yıla damgasını vuruyor. Kahverengi tonlardaki nude rujlar ve açık renkli dudak kalemleri, 90'ların ünlü makyaj trendlerinden biri olan "doğal dudak" görünümünü yeniden canlandırıyor. Göz makyajında ise belirgin eyeliner ve dumanlı göz farları, 90'ların grunge tarzını hatırlatıyor.

90’lara dönüş yalnızca makyajda sınırlı kalmıyor elbette. Saç kesimlerinde de bu trendi göreceğimiz kesin. O yılları kasıp kavuran bob seçimi yeniden gündeme geliyor. Kendinizi özgür hissettiğinizde, farklı boyutlarda ve stillerde Bob kesimleri deneyebilirsiniz. Kısa bob, orta boy bob, asimetrik bob... Seçenekler sonsuz!

Gümüşün tonları, kahverengiler tabii en çok da mavi; bu yılın makyaj trendlerine damga vuracak.
Gümüşün tonları, kahverengiler tabii en çok da mavi; bu yılın makyaj trendlerine damga vuracak.

Yılın Makyajında Gökyüzü ve Buz Etkisi; 90’lar ile birlikte 2024’ün trend renklerine kısa bir giriş yapmış olduk. Dumanlı gözler dışında makyajda hangi renkler konuşulacak biraz bahsedelim.

Bu yılın rengi mavi olacak diyebilir miyiz? Sosyal medya ve podyumlar bize bunun sinyalini veriyor. Siz de makyaj çantanızda maviye yer açmaya hazırlanın! Özellikle Z kuşağının radarına girmeyi başaran mavi renk, göz makyajını her tonuyla ele geçiriyor. Bu trende ayak uydurmaya karar verdiyseniz bebek mavisi tonunda bir far başlangıç için ideal olacaktır. Göz makyajınızı maskara ile taçlandırarak makyajınızı tamamlayabilirsiniz.

2024’ün diğer bir rengi ise gümüş. Buzdan ilham alan ışıltılı göz makyajları bu yılın vazgeçilmezi. Göz kapaklarınıza uygulayacağınız parlak gümüş farlar, gözlerinizi daha geniş ve aydınlık gösterirken dudaklarınızda tercih edeceğiniz şeffaf bir parlatıcı, gülümsemenizi ortaya çıkaracaktır.

Katlı kesimler bakırın zengin tonlarıyla birleşiyor ve saç stillerine eşsiz bir canlılık getiriyor.
Katlı kesimler bakırın zengin tonlarıyla birleşiyor ve saç stillerine eşsiz bir canlılık getiriyor.

Saç Kesimlerinde ve Renklerinde Cesur Adımlar; 2024 yılı saç modasındaki trendleriyle bizi çok heyecanlandırıyor. Kızılın tonları, küllü kahveler ve grimsi siyah göze çarpan renkler olarak karşımıza çıkıyor. Geçmiş yıllarda trend olan kahküller ve katlı kesimler de bu yıl öne çıkan detaylar arasında.

Süper modellerden ilham alan hacimli saçlar, en çok tercih edilecek modeller arasında yer alacak. Göz alıcı podyum görünümleri, 2024'ün en trend hacimli saçları için ilham kaynağı oluyor. Bu yıl, saçlarınızda boyut ve hacim konusunda sınırları zorlamaya hazır olun. Büyük ve cesur saç stilleri, geçmişten ilham alarak günümüz trendlerine modern bir dokunuş katıyor. Gür saçlar, her dönemin favorisi olmaya devam ediyor ve bu yıl da zirvede! İster klasik Hollywood dalgalarıyla ister dağınık ve doğal dalgalarla olsun, hacimli saçlarınızla her adımda dikkat çekeceksiniz.

Curtain bangs trendi 2024'te de hız kesmeden devam ediyor. Hem romantik hem de modern bir hava yaratan curtain bangs, 2024'te de saç kesimi dünyasında haklı bir şekilde yerini koruyor. Uzun, kısa, düz veya kıvırcık saçlarla birlikte harika görünen bu kesim, saçınıza hemen hemen her stili uygulama özgürlüğü sunuyor.

Bu yılın trendlerinde, bakır saç renkleri ön plana çıkıyor. Doğal ışık altında yansıyan altın ve kırmızı tonlarıyla, bakır saçlar her bakışta göz kamaştırıcı bir etki yaratıyor. Cilt alt tonunuza bağlı olarak şeftali alt tonlarını veya hafif bakırları tercih ederek yılın en popüler rengini stilinize taşıyabilirsiniz.