{ "type": "identify", "data": { "id":"None", "user": { "email": "d41d8cd98f00b204e9800998ecf8427e", "signupDate": "", "gender": "", "permission": "no" } } }
{ "type": "pageViewed", "data": "" }
{ "type": "gtmStart" }
Modayı Koton’da Ara

Doğru Parfüm Seçimi ve Kalıcı Etki

Parfüm seçimi, Doğru Parfüm Seçimi, Kalıcı Parfüm Tüyoları

Parfüm dünyasına adım atmak, sihirli bir bahçede dolaşmak gibidir! Her parfüm kendi hikayesini anlatır ve bambaşka yerlere götürür.
Parfüm dünyasına adım atmak, sihirli bir bahçede dolaşmak gibidir! Her parfüm kendi hikayesini anlatır ve bambaşka yerlere götürür.

Parfüm dünyasına adım atmak, sihirli bir bahçede dolaşmak gibidir! Hoş kokulu uçucu yağların ve aromaların birleşimiyle elde edilen her bir parfüm kendi hikayesini anlatır ve bambaşka yerlere götürür. 18. yüzyıldan bu yana modanın önemli bir parçası olan parfümler, günümüzde her zevke ve duruma uygun binlerce farklı çeşide sahip seçenekleriyle hayatımızda yer alıyor. Peki, ‘dünyanın en güzel parfümü’ diye bir koku var mı? Elbette yok! Her kadın doğru parfüm seçimleriyle birden fazla dünyanın en güzel kokusuna sahip olabilir. İşin sırrı kişiliğinize, stilinize, cildinize ve yaratmak istediğiniz etkiye uygun tercihler yapmaktan geçiyor.

Parfümünüzle hakkınızda sessiz mesajlar verebileceğiniz, çevrenizde güçlü etikler yaratabileceğiniz ve unutulmaz izler bırakabileceğiniz, bir kokudan çok daha fazlasını içeren ‘doğru parfüm seçimi’ ve ‘kalıcı etki’ konularında detaylı bilgileri sizin için derledik.

Parfüm seçiminizi yaparken üst notaların çekiciliği, orta notaların karakteri ve temel notaların kalıcılığına dikkat edin.
Parfüm seçiminizi yaparken üst notaların çekiciliği, orta notaların karakteri ve temel notaların kalıcılığına dikkat edin.

Ruhunuzu Yansıtan Kokuları Keşfedin;Aşk dolu bir koku mu yoksa baştan çıkarıcı bir esinti mi arıyorsunuz? Belki romantik bir çiçek bahçesinde dolaşmak istiyorsunuz belki de baharatlı aromaların gizemli dünyasında huzur buluyorsunuz. Eğer romantizm ruhunuzun bir parçasıysa çiçeksi kokular tam size göre! Gül, yasemin, lavanta gibi notalar içeren parfümler zarif ve romantik kişiliğinizi yansıtabilir. Daha sıcak ve gizemli bir etki için sedir ağacı, sandal ağacı gibi kokular sizi derin ve büyülü dünyalarına çekebilir. Eğer enerjik ve canlı bir kişiliğe sahipseniz meyveli kokular tam size göre olacaktır. Şeftali, elma, ahududu gibi meyve kokuları size enerji vererek gün boyu tazelik hissi sağlayabilir. Tarçın, karanfil gibi baharatlı kokularsa egzotik havasıyla fark yaratabilir. Temiz ve ferah bir koku mu arıyorsunuz? Limon, nane, deniz esintisi gibi kokular size hafif ve taze bir his verir. Bu tür kokularla kendinizi deniz kenarında ferahlığın tadını çıkarırken hayal edebilirsiniz.

Koton kadın parfümleri arasında yer alan Exotic Paradise Bright Sunset yazı en iyi yansıtan parfümler arasında yer alıyor. Biber, limon ve mandalina ile başlangıç yapan parfüm, yasemin menekşe ve portakal çiçeği ile taçlanıyor. Çiçeksi ve yaza özgü limon ve mandalina kokularına sahip olan Exotic Paradise Bright Sunset misk, vanilya ve çikolata ile keyifli bir kapanış yapıyor. Doğanın gücünü hissetmek isteyen kadınların tercihi olan Koton Coral Crystal kadın parfümü ise üst notalardaki bergamot ve meyve kokuları ile taze bir başlangıç yapıyor. Orta notalardaki yasemin ve zambak ile bütünleşen Koton Coral Crystal, amber, karamel ve sedir ağacının tazeleyici kokuları ile tamamlanıyor.


Koku Notalarını Tanıyın;Parfüm dünyası farklı kokuların birleştiği büyülü bir armonidir. Bir parfümün gün boyu süren hikayesini üst notalar, orta notalar ve temel notalardan oluşan 3 farklı katman yaratır.

Parfümü sıktığınız anda hissettiğiniz o ferah ve çekici koku, üst notaların eseri. Üst notalar, sizi hemen kendine çekerek parfümün ilk izlenimini oluşturur ve etkisi oldukça kısadır. Yaklaşık 15 dakika içinde bu üst notaların büyüleyici kokusu kaybolduğunda yerini parfümün kalbine bırakır ve orta notalar gün yüzüne çıkar. Parfümün karakteristik kokusu burada saklıdır ve etkisi birkaç saat boyunca sürer. Genellikle çiçeksi ve baharatlı kokuların harmanlandığı bu bölüm parfümün gerçek kimliğini ortaya koyar. Parfümün hikayesi, temel notalarla sona erer. Orta notalar dağılmaya başladığında açığa çıkan temel notalar, parfümün kalıcı izini bırakır. İşte size özel bir imza oluşturan kokunuz, bu temel notalarda gizlidir!

Koton’un kaliteli ve kalıcı parfüm koleksiyonu içerisinde yer alan kendinden emin ve iddialı kadınların kokusu Koton Dark Romance kadın parfümü kalıcı kokusuyla ön plana çıkıyor. Frenk üzümü ve bergamot ile başlangıç yapan parfüm; yasemini, zambak, sedir ağacı, ve vanilya ile uzun süre kalıcı hâle geliyor. Üst notalarında limon, pembe biber ve üzüm notaları ile farklı bir başlangıç yapan Koton Red Sunshine kadın parfümü ise cassis, yasemin, kediotu, sedir ağacı ve paçuli notaları ile güçlü ve dinamik bir kapanış yapıyor.

Parfüm seçiminizi yaparken üst notaların çekiciliği, orta notaların karakteri ve temel notaların kalıcılığına mutlaka dikkat edin.

Parfüm seçiminizde mevsimleri de dikkate alın. Her mevsim kendine özgü hava koşulları ve ruh haliyle farklı kokuları çağırır.
Parfüm seçiminizde mevsimleri de dikkate alın. Her mevsim kendine özgü hava koşulları ve ruh haliyle farklı kokuları çağırır.

Beğendiğiniz Parfümle Teninizde Tanışın;Belirli bir parfüme aşık oldunuz mu? Ya da sokakta yürürken burnunuza gelen bir kokunun peşinden gidip, "Bu hangi parfüm?" diye sorduğunuz oldu mu? Maalesef ki beğendiğiniz kokuların peşinden gitmek, kendi koku seçiminiz için her zaman doğru bir yol değil. Bir kokunun farklı cilt tiplerine farklı tepki verdiğini unutmayın!

Çok beğendiğiniz bir parfümü satın almak için acele etmeden önce, size uygun olup olmadığını bilmeniz gerekir. Bir kokunun farklı cilt tiplerine farklı tepki verdiğini unutmayın. Bu yüzden, emin olmak için bileğinizin iç kısmına biraz parfüm sıkın ve gerçek notalar ortaya çıkana kadar birkaç saat bekleyin. Hala kokunun büyüsüne kapılıyor musunuz? Yine de hemen teslim olmayın! Karar vermeden önce kokunun cildinizde birkaç saat daha geçirmesini bekleyin. Günün sonunda eğer hala parfümün büyüsüne kapılıyorsanız, sizin için doğru olanı bulmuşsunuz demektir!

Koton parfüm koleksiyonu içinde yer alan Pink Crystal, üst notalarda çilek, ananas ve greyfurtun enerjik kokusu; orta notalarda yasemin, şakayık ve zambak kokusuyla beğeni topluyor. Meşe yosunu ve amber ile ferah bir bitiş yapan Pink Crystal, kalıcı kokusuyla tercih ediliyor. Koton Jasmine kadın parfümü de üst notalardaki zencefil ve mandalina, orta notalardaki vanilya ile dikkat çekiyor. Amber ve sandal ağacının tazeleyici kokuları ile tamamlanan Jasmine, net ve kalıcı bir koku arayanların tercihi oluyor.


Mevsimleri Dikkate Alın;İdeal kokunuzu bulma konusunda önemli bir detay da bulunduğunuz mevsime uygun parfümler seçmek! Her mevsim kendine özgü hava koşulları ve ruh haliyle farklı kokuları çağırır.

Yaz ayları hafif ve ferahlatıcı kokuları çağırır. Narenciye notaları, sahilde veya havuz başında güneşlenmek için limon, portakal, bergamot gibi taze ve enerjik kokular, okyanus ve deniz esintisi notaları, lavanta, gül gibi hafif çiçek kokuları yazın ferahlatıcı etkisini arttırır. Sonbahar geldiğinde, odunsu ve baharatlı notalarla yazı uğurlayabilirsiniz. Sedir ağacı, sandal ağacı, paçuli gibi sıcak ve gizemli kokular, tarçın, karanfil, biber gibi baharatlı kokular, kuru erik, kayısı gibi zengin meyve notaları bu mevsime çok yakışacaktır. Kış aylarında, soğuk havalarda iç ısıtan ve rahatlatan tatlı ve gurme koku notaları daha idealdir. Vanilya gibi tatlı ve rahatlatıcı bir aroma ya da çikolata gibi zengin ve cezbedici kokulara yönelebilirsiniz. İlkbahar, yenilenme ve tazelik dönemidir. Bu mevsimde meyveli ve çiçeksi kokular tercih edebilirsiniz. Şeftali, elma, ahududu gibi canlı ve enerjik kokular, gül, yasemin gibi çiçek kokuları ya da çimen, yaprak gibi doğanın tazeliğini yansıtan yeşil notalara yönelebilirsiniz.

Gül ve menekşe başlangıç notaları ile sizi karşılayan Koton Viole Harmony kadın parfümü deri ve misk kokularıyla ile mükemmel bir uyum yakalıyor ve farklı bir koku olarak ön plana çıkıyor. Viole Harmony çiçeksi kokusuyla kendinizi şımartmak için en iyi seçenekler arasında kadınları beğenisi topluyor. Koton kadın parfümleri arasında yer alan Prettify, Feeling ve Brighting koku ailesi ise sizi gündüzden geceye taşıyacak her mevsime özgü kokuları bünyesinde barındırıyor.


Kalıcı Etki Yaratın; Parfümünüzün gün boyu süren bir etki yaratmasını istiyorsanız uygulamanız gereken pratik yöntemlerden ilki, duş sonrası nemli cildinize parfüm sıkmak olacaktır. Nemli cilt, parfüm moleküllerini daha iyi hapseder ve kokunun gün boyu devam etmesine yardımcı olur. Parfümünüzü bilekler, boyun, kulak arkası gibi vücut ısısının daha yüksek olduğu bölgelere sıkmak, daha iyi yayılmasına ve etkisini daha uzun süre korumasına yardımcı olur. Ayrıca uzun süreli bir etki için parfümü direkt saçınıza sıkmak yerine, fırçaya sıkıp saçlarınızı tarayın. Bu yöntem, parfümün saçınızda eşit dağılmasını sağlar ve gün boyu hoş bir koku yayar. Kalıcı etki için farklı bir alternatif de aynı koku serisinden farklı ürünleri bir arada kullanmak olabilir. Örneğin duş jeli, vücut losyonu ve parfümünüzü birlikte kokunuzun daha derin ve uzun süreli olmasını sağlayabilirsiniz. Son olarak, cildinize Eau de Toilette (EDT) yerine daha yoğun içeriğiyle daha fazla kalıcılığa sahip Eau de Parfum (EDP) tercih edin. Eau de parfum’ler daha yüksek konsantrasyonda parfüm yağı içerdiği için kokunun daha uzun süre kalmasını sağlar.

EDT parfümler içerisindeki koku bileşenlerinin oranı yaklaşık yüzde 5-15 aralığında değişir. EDP parfümlerin ise içeriğindeki oran yüzde 25’e kadar çıkabilir. EDP parfümlere göre daha az yoğun olan eau de toilette parfümler, daha çok günlük kullanım için tercih edilir. EDT parfümlerin üst notları daha güçlüyken EDP parfüm çeşitlerinin orta ve alt notaları daha yoğundur. Eau de toilette parfümleri, ilk sıktığınızda baskın bir koku duyarsınız. Ancak parfümünü yenilemezseniz zaman içerisinde koku tamamen kaybolur. Eau de Parfum (EDP) denilen parfümler ise daha yoğun kokuya sahiptir ve daha çok gece kullanılır. Kendi belirlediğiniz sıklıklarla parfümünüzü tazeleyerek sevdiğiniz kokuyu tüm gün üzerinizde taşıyabilirsiniz.


Kalıcı aynı zamanda kaliteli Koton kadın parfüm koleksiyonunu şimdi keşfedin!