{ "type": "identify", "data": { "id":"None", "user": { "email": "d41d8cd98f00b204e9800998ecf8427e", "signupDate": "", "gender": "", "permission": "no" } } }
{ "type": "pageViewed", "data": "" }
{ "type": "gtmStart" }
Modayı Koton’da Ara

Erkek Parfümlerinde En Trend Kokular

Erkek Parfüm Önerisi, Parfüm Erkek

Bir erkeğin karakteri ile ilgili oldukça büyük bir ipucu olan koku, ilk karşılaşmada olumlu bir izlenim bırakmanın en cazibeli yollarından biri.
Bir erkeğin karakteri ile ilgili oldukça büyük bir ipucu olan koku, ilk karşılaşmada olumlu bir izlenim bırakmanın en cazibeli yollarından biri.

Her erkek ilk kez girdiği bir ortamda kuvvetli ve dikkat çekici bir etki bırakmak ister. Bir erkeğin karakteri ile ilgili oldukça büyük bir ipucu olan koku, ilk karşılaşmada olumlu bir izlenim bırakmanın en cazibeli yollarından biri diyebiliriz. Peki, her parfüm ve koku etkileyici bir izlenim yaratmak için yeterli mi? Cevabı sizin yerinize biz verelim, elbette hayır. Seçtiğiniz parfümün teninize, tarzınıza, mevsim şartlarına ve girdiğiniz ortama uyumlu olmasının buradaki en önemli kıstaslar olduğunu söyleyebiliriz. Odunsu, baharatlı, çiçeksi ve meyveli kokuların ön planda olduğu erkek parfümlerinde hem beklentinizi karşılayacak hem de karakterinizle özleşecek esansları gelin birlikte inceleyelim.


Odunsu Kokular;Erkeklerin en çok tercih ettiği parfüm notalarının başında odunsu notaların geldiğini söylemek hiç de yanlış olmayacaktır. Maskülen kokulara verilebilecek en güzel örnek olan odunsu kokular, erkek parfümlerinde genellikle alt ve orta notalarda karşımıza çıkıyor. Adından da anlaşılacağı üzere ağaç odunlarından ve bitkisel yağlardan elde edilen bu esanslar popüler erkek parfümlerinin birçoğunda yer alıyor.

Oldukça keskin ve kalıcı bir etkiye sahip olan bu kokular arasında paçuli, çam, sandal ağacı, ardıç, gül ağacı, sedir ağacı gibi esanslar yer alıyor. Genellikle kış ve sonbahar parfümlerinde karşımıza çıkan odunsu notalar farklı metotlarla inceltilerek ve farklı esanslarla karıştırılarak yaz mevsimine uygun hale de gelebiliyor.

Odunsu, baharatlı, çiçeksi ve meyveli kokuların ön planda olduğu erkek parfümlerinde hem beklentinizi karşılayacak hem de karakterinizle özleşecek kokuları bulacaksınız.
Odunsu, baharatlı, çiçeksi ve meyveli kokuların ön planda olduğu erkek parfümlerinde hem beklentinizi karşılayacak hem de karakterinizle özleşecek kokuları bulacaksınız.

Baharatlı Kokular;Erkeklerin parfüm koleksiyonlarında mutlaka karşınıza çıkacak bir diğer koku ailesi ise baharatlı kokular. Erkek parfümlerine çok yakışan baharat esanslı kokular ağırlıklı olarak kış ve sonbahar parfümlerinde karşımıza çıkıyor. Oldukça keskin, dikkat çekici ve kalıcı bir auraya sahip olan baharatlı kokular hem günlük hayatta hem de gece hayatında kullanıma uygun olması sebebiyle de çok seviliyor. Maskülen bir etkiye sahip olan baharatlı kokular genellikle alt ve orta notalarda kendini belli ediyor. Tarçın, zerdeçal, kimyon, muskat, kakule, biber ve bergamot gibi geçtiğiniz her yerde sizden bir iz bırakan bu esanslar kalıcılıklarıyla da göz dolduruyor. Parfüm tercihini maskülen ve sıcak notalardan yana kullanan erkekler için ideal bir seçim olan baharat esanslı kokular imza parfümünüzün kalp notasında mutlaka yer alacaktır.

Parfümlerin yaydığı kokuda burnumuza gelen ilk esans olarak nitelendirebileceğimiz açılış notalarında genellikle çiçeksi ve meyveli kokular tercih edilir.
Parfümlerin yaydığı kokuda burnumuza gelen ilk esans olarak nitelendirebileceğimiz açılış notalarında genellikle çiçeksi ve meyveli kokular tercih edilir.

Çiçeksi Kokular;Etkileyici bir erkek parfümünün olmazsa olmazı açılış notasının ten üzerinde bıraktığı dikkat çekici etkidir. Yeni tanıştığımız biri hakkında fikrimizin üç saniyede oluşabildiğini düşünürsek, koku duyumuza da burada büyük iş düştüğünü söyleyebiliriz. Bu nedenle erkek parfümlerinde açılış notası oldukça önemlidir. Erkek parfümlerinde açılış notaları, orta nota olarak da nitelendirilen kalp notasının önüne geçmemek için hafif ve düşük kalıcılıkta bir etkiyle karşımıza çıkar. Parfümlerin yaydığı kokuda burnumuza gelen ilk esans olarak nitelendirebileceğimiz açılış notalarında genellikle çiçeksi ve meyveli kokular tercih edilir. Yasemin, şakayık, lavanta, menekşe ve papatya gibi hafif esansları kapsayan çiçeksi kokular açılış notasının devamında gelen orta ve alt notalar için de büyük bir önem taşır.

Meyveli Kokular;Meyveli kokular da erkek parfümlerinde en trend kokular listesinde yer vermeden geçemeyeceğimiz bir başka koku ailesi. Ağırlıklı olarak açılış ve orta notalarda tercih edilen meyveli kokular erkek parfümleri denince akla ilk gelen seçeneklerden biri oluyor. Sizi sıktığınız ilk anda bir meyve bahçesine götüren bu kokular çiçeksi notalara nazaran daha kalıcı bir karakterle karşımıza çıkıyor. Açılış notasının yanında orta ve alt notalarda da kendini belli eden bu esanslar baharatlı, çiçeksi ve odunsu kokularla da oldukça güzel bir uyum yakalıyor. Limon, mandalina, portakal gibi asidik meyvelerin çok sevildiği meyveli koku ailesine papaya ve yaban mersini gibi tropikal meyveler de dahil oluyor. Üzerinizde ve çevrenizde ferah bir etki bırakan bu kokular bergamot ve karabiber gibi esanslarla tamamlanarak hem yaz hem de sonbahar mevsiminde kullanıma uygun seçenekler arasına girmeyi başarıyor.