{ "type": "identify", "data": { "id":"None", "user": { "email": "d41d8cd98f00b204e9800998ecf8427e", "signupDate": "", "gender": "", "permission": "no" } } }
{ "type": "pageViewed", "data": "" }
{ "type": "gtmStart" }
Modayı Koton’da Ara

Doğal ve Hızlı: Minimalist Makyaj Rehberi

Makyaj Trendi, Makyaj Modelleri Hafif, Hafif Makyaj, Sade Makyaj Modelleri

Sadeliği zarafetle buluşturan minimalist makyaj stili doğallık trendinin olmazsa olmaz bir parçası.
Sadeliği zarafetle buluşturan minimalist makyaj stili doğallık trendinin olmazsa olmaz bir parçası.

Son dönemlerde favori makyaj trendleri arasında görmeye alışık olduğumuz minimalist makyaj stili çabasız ve doğal görünümlerden hoşlananlar için en doğru seçim olarak dikkat çekiyor. Doğal bitişlerin, naturel tonların, abartısız göz ve dudak ürünlerinin ön planda olduğu bu trend kısa sürede zarif bir görünüme kavuşmayı vadediyor.

Özellikle yaz günlerinde hafif makyaj tercih edenlerin çok seveceği minimalist makyaj stili, yaptığınız her kombine de şıklıkla eşlik etmeyi başarıyor. Eğer siz de bu trendi denemek istiyor veya minimalist makyaj rutininizi daha keyifli hale getirecek ipuçlarına ihtiyaç duyuyorsanız yazımızı okumaya devam edin!


1.Cildinizi Makyaja Hazırlayın; Minimalist makyaj trendinin göze çarpan ilk özelliği oldukça temiz bir görünüm vadediyor olması. Hem cilt hem de göz ve dudak makyajında doğallığın ön planda olduğu bu stilde makyaj öncesi hazırlık süreci oldukça değerli. Temiz ve bakımlı bir cildin öncelikli olduğu minimalist makyaj trendinde cildinizin ihtiyaçlarını karşılayacak bir bakım rutini oluşturmanız size önereceğimiz ilk adım. Güneş kremi, nemlendirici ve serumlarla destekleyebileceğiniz cilt bakım rutininiz kusursuz bir minimalist makyaj yaratmak için doğru bir başlangıç noktası olacak.

Hem doğal hem de çekici bir görünüm vadeden minimalist makyaj trendinde ilk adım cildinizi makyaja hazırlamak olmalı.
Hem doğal hem de çekici bir görünüm vadeden minimalist makyaj trendinde ilk adım cildinizi makyaja hazırlamak olmalı.

2. Doğru Ürün Seçimi Yapın; Minimalist makyaj trendinde ikinci adım elbette kullanacağınız ürünleri doğru seçmek olacak. Özellikle ten makyajı için tercih edeceğiniz baz, fondöten ve krem ürünler mutlaka cildinizin doğal yapısına ve rengine uyumlu olmalı. Doğallığınızı öne çıkaracak köpük ve krem ürünlerin bu aşamada sıkça tercih edildiğini rahatlıkla söyleyebiliriz. Gözler içinse elbette krem farlar ve kirpiklerinizi ortaya çıkaracak bir maskara olmazsa olmaz. Dilerseniz ince bir eyeliner ve far ile tamamlayabileceğiniz göz makyajınızda siyah rengin yanı sıra kahverengi rengi de tercih edebilirsiniz. Daha doğal bir görünüm yaratan kahverengi maskara ve eyeliner aynı zamanda bu senenin makyaj favorilerinden.

Temiz ve zarif bir stille karşımıza çıkan minimalist makyaj trendinde doğal tonlar ve ışıltılı yapıda ürünler öne çıkıyor.
Temiz ve zarif bir stille karşımıza çıkan minimalist makyaj trendinde doğal tonlar ve ışıltılı yapıda ürünler öne çıkıyor.

3. Doğal Tonları Tercih Edin;Minimalist makyajı kolay ve çekici kılan en önemli detaylardan biri de makyajda tercih edilen renk tonları. Sürümü ve dağıtması kolay doğal tonların dikkat çektiği bu trend her bölge için farklı renk önerilerine sahip. Örnek verecek olursak, beyaz ve krem renkli doğal ışıltılı bazların tercih edildiği minimalist makyajda allık seçiminde pembe ve şeftali tonları kullanılabilir. Dudaklarda ve gözlerde ise ışıltılı krem farların ve dudak parlatıcılarının revaçta olduğunu söyleyebiliriz. Bunun yanında, hem göz pınarlarına hem de elmacık kemiklerine küçük bir dokunuşla yerleşen aydınlatıcılardan da bahsetmezsek olmaz. Doğal yansımaya sahip bir likit aydınlatıcının sağladığı ışıltı bu trendin vazgeçilmezleri arasında.

Son olarak, yüz şeklinizi boyutlandırmak için tercih edebileceğiniz bir krem bronzer ile ortaya çıkan gölge hem doğal hem de çekici bir görünüm elde etmenize olanak sağlayacak. Makyajınızı tamamladıktan sonra kalıcılığını artıracak bir sabitleme spreyi ise gün boyu taze ve güne hazır gözükmenizi sağlayacak! İşte minimalist makyaj ile çok fazla zaman harcamadan hazırsınız. Doğallığın etkileyici aurasını ortaya çıkaracak minimalist makyaj trendi ile siz de görünümünüzü parlatacak bir enerjiye kolayca geçiş yapabilirsiniz.