{ "type": "identify", "data": { "id":"None", "user": { "email": "d41d8cd98f00b204e9800998ecf8427e", "signupDate": "", "gender": "", "permission": "no" } } }
{ "type": "pageViewed", "data": "" }
{ "type": "gtmStart" }
Modayı Koton’da Ara

Sürdürülebilir Bronzluğun İpuçları

Kalıcı Bronzluk, Sağlıklı Bronzluk, Sağlıklı Bronzlaşma, Kalıcı Bronzlaşma

Kalıcı ve kaliteli bir bronzluk istiyorsanız acele etmeyin ve güneşin altında uzun zamanlar geçirmeyin!
Kalıcı ve kaliteli bir bronzluk istiyorsanız acele etmeyin ve güneşin altında uzun zamanlar geçirmeyin!

Yaz güneşi, hafif kıyafetler ve bronz bir ten… Bronz bir görünüm daha güzel, daha zayıf hissettiriyor ve kıyafetler üzerinizde daha şık duruyor değil mi? Hayalini kurduğunuz bronzluğu elde etmeyi ve uzun süre koruyabilmeyi istemeniz çok doğal. Peki uzun süre sürdürülebilir bir bronzluk için neler yapabilirsiniz? İşte size yaz güneşinin, eğlencenin ve yaz aktivitelerinin geride bıraktığı izleri kaliteli bir bronzluğa çevirmenin ideal yolları!


Doğal Süreç; Bronzlaşma

Kalıcı ve kaliteli bir bronzluk istiyorsanız tavsiyemiz, acele etmeyin ve güneşin altında uzun zamanlar geçirmeyin! Bronzlaşma, cildin güneş ışınlarına karşı verdiği doğal bir tepkidir. Bu süreçte melanin dediğimiz pigmentin üretimi artar ve cilt rengi koyulaşır. Her ne kadar melanin, cildin bronzlaşmasını sağlayan doğal bir pigment olsa da uzun süre ve dik ışınlar altında güneşte kalmak cildinize zarar verir. Hızlı ve çikolata tonlarında bir bronzluk için aşırıya kaçmak yerine, kontrollü bir güneşlenmeyle dengeli bir bronzluk sağlamak çok daha makbul!

Açık havada şapka, güneş gözlüğü, fular gibi etkileyici aksesuarların koruyucu gücünü kullanın!
Açık havada şapka, güneş gözlüğü, fular gibi etkileyici aksesuarların koruyucu gücünü kullanın!

Bronzluk; Sakin ve Derinden; Her sene biraz daha incelen ozon tabakası sebebiyle güneş ışınlarının zararlı etkileri de biraz daha artıyor. Gölgede bile bronzlaşmak mümkünken bütün gün şezlongda uzanmak yerine, güneşin altında geçirdiğiniz süreleri aralıklara bölerek kademeli olarak bronzlaşın. Daha kalıcı ve sağlıklı sonuçlar alabileceğiniz bu yöntemle güneşte kalma sürelerinizi kısa tutarak başlayın ve günden güne uzatın. Güneş ışınlarının en yoğun olduğu öğle saatlerinde gölgede kalmak, cilt dostu bir hareket olacaktır. Tabi saat tam 12.00'de yapacağınız 10 dakikalık D vitamini banyonuzu atlamayın!


Güneşin Altında; Korunaklı Bronzluk; Eğer günü, güneşin altında geçirmeyi sevenlerdenseniz sağlığınız için UV ışınlarının zararlı etkilerinden korumanız şart! Güneşe çıkmadan yarım saat önce koruyucu kreminizi sürerek güne başlayın ve gün boyunca her iki saatte bir tazeleyin. Güneş koruyucunuzda su geçirmez yazsa bile sudan çıktıktan sonra tekrarlamayı unutmayın. Bu rutin sizi aynı zamanda güneş lekelerinden ve erken yaşlanma belirtilerinden de koruyabilir. Tavsiyemiz, cildinizi tanıyın ve ona uygun özelliklere sahip koruyucular tercih edin. Mesela yağlı ciltlere daha hafif kremler ya da açık tenlere yüksek faktörlü koruyucular daha iyi gelecektir.

Dirsekler, dizler, el ve ayak gibi bölgeler genellikle daha kuru ve hassas olduğundan bronzluğun bu alanlarda koyulaşması olağan. Daha homojen bir bronzluk elde etmek için bu bölgelere ince bir tabaka koruyucu sürerek, esmerleşmeyi dengeleyin.


Açık havada zaman geçirirken şapka ve güneş gözlüğünüz mutlaka yanınızda olsun. Hem koruyucu hem de stil tamamlayıcı özellikleriyle özgün silüetler yaratmanın tadını çıkarın. Özellikle geniş kenarlı şapkalar doğrudan gelen güneş ışınlarını engelleyerek yüzünüzü daha fazla korur. Bu noktada plajların en havalı aksesuarı konumundaki hasır şapkaları da değerlendirmenizi öneririz. Doğal dokusuyla serin tutma ve geniş siperiyle ekstra koruma potansiyeline sahipler. Ayrıca fularlar ve eşarplar da boyun ve yüz bölgenizi korumak içinde son derece şık ve başarılı aksesuarlar.


Bronzluk ve beslenme arasındaki ilişkiyi es geçmeyin çünkü beslenme alışkanlıklarınız cildinize yansır. Cildinizin güneşe karşı direncini artırmak için antioksidan bakımından zengin meyve ve sebzeleri tercih edin. Örneğin brokoli, karnabahar ve yeşil yapraklı sebzeler, güneş koruyucu antioksidanlarla doludur. Avokado, badem, havuç, siyah üzüm, kayısı gibi besinler melanin üretiminizi harekete geçirir ve bronzlaşmayı içeriden de destekler. Ayrıca bol su içmek cildinizin nem dengesini koruyarak daha sağlıklı bir bronzluk sağlar. Günde en az 8 bardak su içmeyi hedefleyin!

Daha sağlıklı bir bronzluk için; bol su!
Daha sağlıklı bir bronzluk için; bol su!

Güneş Sonrası Bakım; Güneşli bir günün sonunda hassaslaşan ve kuruyan cildinizi korumak için duşları kısa ve serin tutun. Duş jelinizden bir süre uzaklaşın ve besleyici bir duş yağıyla değiştirin. Doğal içerikli, organik ürünlerle cildinizi temizlemek bronzluğunuzu korumanızı destekler. Duştan sonra havlu yerine pamuklu bir peştemalle kurulanın ve sürtünme nem kaybına neden olabileceği için nazikçe kurulanmaya özen gösterin.

Bronzlaşma öncesinde, sırasında ve sonrasında cildinizi sık sık nemlendirerek kalıcı bronzluğun temellerini atın. Nemlendirici kremler için en iyi zaman cildinizin daha fazla nem tuttuğu ve hala biraz nemli olduğu, duştan hemen sonraki zamandır. Güneş sonrası kavrulmuş cildinizi besleyebilecek hindistan cevizi yağı, badem yağı gibi doğal içerikli vücut yağları ihtiyacınız olan nemi sağlama konusunda etkili seçenekler.

Yüzünüzdeki bronzluğu daha uzun süre korumak için makyaj temizleme mendilleri ya da peeling yapan yüz temizleme jelleri yerine gül suyu, badem sütü gibi doğal içerikli temizleyicileri tercih edin. Pamuk yardımıyla, yumuşak dokunuşlarla yüzünüzü temizledikten sonra su bazlı ve E vitamini konsantresi içeren nemlendiricilerle cildinizi besleyin.

Sonsuza dek bronz kalmak mümkün olmasa da uzun süreli ve sağlıklı bir bronzluk mümkün. Güneşlenme sezonunu açmadan önce cildinizin ihtiyaçlarına uygun, doğru tavsiyeler almak için cilt doktorunuza başvurmayı ihmal etmeyin. Doktorunuzla birlikte sağlıklı bir bronzlaşma planı ve cildiniz için kişisel bir bakım rutini belirleyin.