{ "type": "identify", "data": { "id":"None", "user": { "email": "d41d8cd98f00b204e9800998ecf8427e", "signupDate": "", "gender": "", "permission": "no" } } }
{ "type": "pageViewed", "data": "" }
{ "type": "gtmStart" }
Modayı Koton’da Ara

Kendinizi Hatırlayın

Kendine Zaman Ayırma, Meditasyon

Şimdi, şehir hayatının stresini azaltmak ve enerjinizi yükseltmek için her şeyi bir kenara bırakın, derin bir nefes alın ve kendinizi hatırlamaya başlayın.
Şimdi, şehir hayatının stresini azaltmak ve enerjinizi yükseltmek için her şeyi bir kenara bırakın, derin bir nefes alın ve kendinizi hatırlamaya başlayın.

Sosyal kimlikler, sorumluluklar, ev düzeni, iş hayatı, randevular, planlar ve hayat! Modern dünyanın hızlı temposunda zaman su gibi akıyor ve bu yoğun akışta kendinize zaman ayırmak bir lüks değil, aynı zamanda bir ihtiyaç. Öte yandan beden ve zihin sağlığınızı desteklemenin vazgeçilmezlerinden. Şimdi, şehir hayatının stresini azaltmak ve enerjinizi yükseltmek için her şeyi bir kenara bırakın, derin bir nefes alın ve kendinizi hatırlamaya başlayın.

Planlayın ve Zamanlayın; Günlük ihtiyaçlarınız ve sorumluluklarınızdan daha fazlasını başarabilmeniz mümkün. Yapılacaklar listesi uzayıp gidiyor ve bir türlü kısalmıyorsa planlarınızı zamanlamayı deneyin. Kendinize günlük hedefler, haftalık planlar ve aylık programlar belirleyerek hayatınızı düzenleyin. Böylelikle yapılması gerekenlerin istediği süre ve becerileriniz arasındaki ilişkiyi daha net görebilir ve yeni planlar oluştururken daha iyi organize olabilirsiniz. Kendinize ayırdığınız zamanları da periyodik olarak bu listeye eklemeyi atlamayın.

Meditasyon Rutini Oluşturun

Gün içinde kendinize uygun zaman ve alan yaratarak kısa süreliğine kendinizle buluşun ve hiçbir şey yapmamayı deneyin. Dikkatinizi dağıtabilecek her detayı, elinizdeki ve aklınızdaki her şeyi, geçmişi ve gelecek zamanı durdurun ve sadece anda kalın. Etrafınızdaki tüm sesler kesildiğinde, sessizliğin içinde sakince zihninizin sesini dinleyin. İç dünyanızla bağlantı kurmak ve farkındalığınızı yükseltmek için 20 dakikalık bir süre yeterli. Mutluluğun anahtarını içsel huzurunuzda bulmanız mümkün çünkü herkesin anahtarı kendi içinde saklı. Kısa vadede zaman kaybı gibi gözükebilir, ancak uzun vadede düzenli meditasyonun karşılığını fazlasıyla alacaksınız.

Kendinize günlük hedefler, haftalık planlar ve aylık programlar belirleyerek hayatınızı düzenleyin.
Kendinize günlük hedefler, haftalık planlar ve aylık programlar belirleyerek hayatınızı düzenleyin.

Hobileriniz ve Siz;Resim yapmak, enstrüman çalmak, dans etmek, kitap okumak, hepsi ya da hiçbiri. Belki de sadece bitki beslemek… Sizi mutlu eden ne varsa tutkularınızı takip edin ve hobilerinizi ertelemekten vazgeçin. Severek yapacağınız her hareket, bir çeşit terapi etkisi yaratır. Ruhu besler, zihni rahatlatır ve hayatı renklendirir.

Sizin için en ideal olanı seçerek tek bir alana odaklanmak ve o yönde kendinizi geliştirmek de bir seçenek. En çok ilgi duyduğunuz hobi türünü belirlemek zor değil, o size kendiliğinden gelir ve kendini fark ettirir. Kendinize yeni alanlar açmaktan, öğrenme ve keşif sürecini sürdürülebilir hale getirmekten vazgeçmeyin.

Hareketli Bir Yaşam; Daha sağlıklı ve mutlu bir yaşam için düzenli egzersiz yapmak da olmazsa olmazlar listesinde. Pilates, yoga, yüzme, yürüyüş, bisiklet ya da kendinize yakın hissettiğiniz bambaşka bir spor olabilir. Egzersiz yapmak için pek çok yer ve zaman alternatifi söz konusu. İster günün her anında evde tek başınıza, ister hafta sonu açık havada sevdiklerinizle, isterseniz iş çıkışı spor salonunda grupla ya da ilk fırsatta bir yoga kampında.

Sporun gücü sağlığınızı korumanın yanı sıra beraberinde birçok güzellik de getirir. Düzenli egzersizle birlikte güçlenen vücudunuz aynı zamanda şekillenir, bu fit ve formda görünüm duruşunuzu geliştirir, dolayısıyla özgüveniniz yükselir ve tüm bu değişimler enerjinize yansır.

Önceliklerinizi ve alışkanlıklarınızı yeniden değerlendirin ve güçlendirmeniz gereken alanları belirleyin.
Önceliklerinizi ve alışkanlıklarınızı yeniden değerlendirin ve güçlendirmeniz gereken alanları belirleyin.

Yeni Ritüellerle Hayatınızı Renklendirin;Hayatınızın büyük resmini görebilmek için yaşam tarzınızı gözden geçirin. Önceliklerinizi ve alışkanlıklarınızı yeniden değerlendirin ve güçlendirmeniz gereken alanları belirleyin. Kendinize yepyeni küçük ritüeller ekleyerek günlük rutinlerinizi zenginleştirin ve bunları hayatınızın ayrılmaz bir parçası olarak konumlandırın.

Düzenli uyku, güne erken başlamak, kendinize özel sofralar hazırlamak, sağlıklı beslenmek, kişisel bakım, karalayacağınız bir resim ve içinizden gelen bir yazı ya da modunuzu yükselten müzikler dinlemek de bu pakete dahil. Mutluluk bir denge... Siz de daha güzel ve sağlıklı bir yaşam için kendinize zaman ayırın ve hayatın tadını çıkarmayı unutmayın.