{ "type": "identify", "data": { "id":"None", "user": { "email": "d41d8cd98f00b204e9800998ecf8427e", "signupDate": "", "gender": "", "permission": "no" } } }
{ "type": "pageViewed", "data": "" }
{ "type": "gtmStart" }
Modayı Koton’da Ara

K-Beauty Cilt Bakımının Temelleri

K-Beauty, Güney Kore Güzellik Trendleri

“K-beauty” olarak da anılan Güney Kore güzellik trendleri arasında pirinç maskeleri, bitkisel özler ve sürdürebilir bakım alışkanlıkları ilk akla gelen başlıklar oluyor.
“K-beauty” olarak da anılan Güney Kore güzellik trendleri arasında pirinç maskeleri, bitkisel özler ve sürdürebilir bakım alışkanlıkları ilk akla gelen başlıklar oluyor.

Bugünlerde K-pop müziğiyle, dizileriyle eğlence sektöründe önemli bir yer edinen Güney Kore, artık neredeyse herkesin ilgisini bir şekilde çekiyor. Şarkılarını dinlediğimiz müzisyenlere, dizilerde izlediğimiz oyunculara bakınca ise en göze çarpan ortak özellik kusursuz cilt görünümleri oluyor!

“K-beauty” olarak da anılan Güney Kore güzellik trendleri arasında pirinç maskeleri, bitkisel özler ve sürdürebilir bakım alışkanlıkları ilk akla gelen başlıklar oluyor. Cilt onarımına yardımcı olan, doğal ve parlak bir görünüm vadeden bakım ritüelleri, cilt yapısına göre yağ bazlı ve su bazlı temizleme yöntemleriyle başlıyor, güneş kremi kullanım alışkanlıklarıyla günlük rutininizi oluşturuyor. Özetle bakım ürünleri, makyaj malzemeleri ve yenilikçi uygulama yöntemleriyle K-Beauty güzellik dünyasının yeni alışkanlıklarını beliriyor.

Peki nereden başlamalı? Güney Kore’den çıkan ve dünyayı etkisi altına alan bu güzellik ritüelleri arasında öne çıkanları sizler için derledik.

Cam Gibi Bir Cilt: Glass Skin;İlk durağımız en önem verilen yer: cildimiz! Parlayan, eşit tonlu, canlı, sağlıklı, yani cam gibi görünen bir cilt için K-Beuty dünyasında uygulanabilecek pek çok yöntem var. Bitki özleri içeren formüller ve yenilikçi ürünlerle dolu seçenekler arasından siz de kendinize iyi gelecek ürünler bulabilirsiniz. Cildi nemlendirmek ve temizlemek için kullanılabilecek serum, tonik, essence, kağıt maskeler; koruyucu güneş kremleri ile bir rutin oluşturabilir, K-beauty’ye kolay bir başlangıç yapabilirsiniz.

Kişiye Özel Ürün Seçimi;Her cildin ihtiyacı farklı olduğu için her cilde iyi gelecek ürün de farklıdır. Bir cilde iyi gelen ürün bir başkası için uygun olmayabilir. Her cildin ihtiyacını bulup bu ihtiyaca yönelik, ona uygun ürünler tercih etmek cilt sağlığını korumak önemlidir. Güney Kore güzellik ritüellerine başlamadan önce bu sebeple cildinize uygun ürünleri bulmak en önemli basamaklardan birini oluşturuyor. Bir cildin duyabileceği nemlendirme, temizleme, koruma, besleme gibi ihtiyaçlara cevap verebilecek çeşit çeşit ürün var. Farklı cilt tiplerine özel formüle edilmiş ürünler arasından size en uygun olanı seçebilir, öncelikle bir uzmandan yardım alabilirsiniz.

Önce Temizlik;Cilt bakımına başlamadan önce yapılması gereken ilk adım temizlik. K-beauty cilt bakımında da kullanılan çift aşamalı temizlik, cildinizi temizlemek için faydalı bir adım. Yağ bazlı ve su bazlı temizleyiciler kullanarak cildinizi her türlü kir ve makyaj kalıntılarından arındırabilirsiniz. İlk adım olarak yağ bazlı temizleyiciyle temizliğe başlayıp cildinizdeki kirleri, makyajı çıkarabilirsiniz. Sonraki adımsa su bazlı temizleyici. Cildinizde geriye kalan, yağ bazlı temizleyicinin çıkarmadığı kirlerden de su bazlı temizleyiciler kullanarak kurtulabilirsiniz. Temizlikteki bir diğer adım da peeling. Cildin derinlemesine temizliği için peeling de rutininize haftada 1 ya da 2 kez ekleyebilirsiniz.

Güney Kore güzellik ritüelleri içerisinde yalnızca bakım değil aynı zamanda cildi dış etkenlerden korumak da çok önemli.
Güney Kore güzellik ritüelleri içerisinde yalnızca bakım değil aynı zamanda cildi dış etkenlerden korumak da çok önemli.

Neme Doyalım;Sağlıklı bir cildin ilk ihtiyaçlarından biri de yeterli miktarda nemlendirme. K-Beauty dünyasında cildi dışardan desteklemek için kullanılabilecek pek çok ürün ve yöntem var. Bu K-beauty’nin öne çıktığı alanlardan biri. Nemlendirme amaçlı kullanılan ürünlerden biri hepimizin bildiği kağıt maskeler. Cilt rutinlerinde yerini almış, nemlendirme dışında farklı amaçlara uygun tonikler ve serumlar da kağıt maskelerle birlikte kullanılabilir. Bir diğeriyse Kore’de bolca kullanılan ve dünyaya yayılmaya başlamış essencelar. K-beauty raflarında aloe vera gibi bitki özleri, salyangoz özü, yeşil çay gibi hem yenilikçi hem geleneksel içerikli ürünler bulabilir ve bunları sabah akşam cilt bakım rutininize ekleyebilirsiniz.

Güneşten Koruma;Güney Kore güzellik ritüelleri içerisinde yalnızca bakım değil aynı zamanda cildi dış etkenlerden korumak da çok önemli. Bu önlemlerin başında da güneş kremi kullanmak geliyor. Güneş kremi kullanmanın öneminden yıllardır bahsediliyor. K-beauty’de de bu konuya ayrı bir özen gösteriliyor. Kuru, karma, yağlı gibi farklı cilt tiplerine uyabilecek; makyajla beraber veya tek başına kullanılabilecek güneş kremi seçenekleri oldukça fazla. Bildiğimiz krem formundaki güneş kremlerinin yanında son yıllarda popülerleşen stick güneş kremleri de bunlardan bazıları.

Siz de bahsettiğimiz gibi kişiye uygun seçilmiş ürünler kullanarak, öncelikle uzman bir dermatologdan yardım alarak kendinize en uygun rutini oluşturabilirsiniz