{ "type": "identify", "data": { "id":"None", "user": { "email": "d41d8cd98f00b204e9800998ecf8427e", "signupDate": "", "gender": "", "permission": "no" } } }
{ "type": "pageViewed", "data": "" }
{ "type": "gtmStart" }
Modayı Koton’da Ara

Yaz Aylarında Saç Bakım Önerileri

Saç Bakımı, Yazın Saç Bakımı

Yaz boyunca güzel ve sağlıklı saçlarla güneşin keyfini çıkarmak istiyorsanız saçlarınıza gereken ilgiyi göstermeniz gerektiğini unutmayın!
Yaz boyunca güzel ve sağlıklı saçlarla güneşin keyfini çıkarmak istiyorsanız saçlarınıza gereken ilgiyi göstermeniz gerektiğini unutmayın!

Yazı seviyoruz! Deniz, kum, güneş ve havuz sezonu içindeyiz. Peki kış boyunca soğuk havalardan etkilenen şimdide deniz-kum-güneş üçgeninde kalan saçlarınıza yeterli etkiyi gösteriyor musunuz? Şimdi tüm saçlar için yenilenme ve canlanma zamanı!

Yaz boyunca güzel ve sağlıklı saçlarla güneşin keyfini çıkarmak istiyorsanız saçlarınıza gereken ilgiyi göstermeniz gerektiğini unutmayın! Yakıcı sıcakların, UV ışınlarının, tuzlu ya da klorlu suların olumsuz etkilerine karşı önlem almak ve daha canlı ve parlak saçlara sahip olmak elinizde. Şimdi, sizin için hazırladığımız sıcak havalarda saçlarınıza iyi gelecek bakım önerileri ve küçük tüyoları hayata geçirmenin tam zamanı.

İlk Adım Saçlarınızı Dinlendirin;Yaz aylarında saç bakımı söz konusu olduğunda üzerinde düşünülmesi gereken 2 temel konudan birisi saçlarınızı yıpratıcı etkilerden korumak, diğeri de sıcağa rağmen saçların nem dengesini sağlamak. Saçlarınız için yapabileceğiniz en büyük iyilik boya, perma, fön, keratin bakımı gibi işlemlere mümkünse yaz boyunca bir mola vermek olabilir. Çünkü yoğun ısı ve kimyasal işlem gören saçlar nemini kaybederek kuruyor ve elektriklenerek daha çabuk kabaran saçlara dönüşüyor. Bu tür işlemleri bir süreliğine erteleyerek saçlarınıza ihtiyaç duyduğu zamanı sağlayın ve bir süre dinlenerek yaza hazırlanmasına izin verin.

Rutinlerinize Saç Maskesi Ekleyin;Elbette saç bakımlarımızı yaz-kış ihmal etmiyoruz. Ama özellikle yaza özel hazırlanan el yapımı ya da dışarıdan alabileceğiniz saç maskeleriyle saçların nem dengesini büyük oranda korumak mümkün. Yeterli nemlendirme ve bakım için haftada bir kez uygulayabileceğiniz avokado, yumurta, muz, yoğurt, bal gibi doğal malzemelerle hazırlayabileceğiniz saç maskeleriyle organik saç bakımınızı yaparak saçlarınıza ihtiyacı olan nemi kazandırabilirsiniz.


Saçlarınızı denizden önce biraz suyla ıslatmanız, deniz suyunun tuzlu yapısından ya da havuzun klorlu sularından gelecek zararı azaltmak için hem kolay hem de etkili yöntem!
Saçlarınızı denizden önce biraz suyla ıslatmanız, deniz suyunun tuzlu yapısından ya da havuzun klorlu sularından gelecek zararı azaltmak için hem kolay hem de etkili yöntem!

Yağların Gücüne İnanın;Kuru saçları nemlendirmek ve parlatmak gibi özelliklere de sahip Hindistan cevizi yağı, argan yağı ya da jojoba yağı gibi doğal yağlar, sıcaktan kuruyan saçlarınızı canlandırmanın en saf ve etkili yollarından biri. Alerjik bir bünyeniz ya da hassas bir cilt yapınız varsa doktorunuza danışarak uygulayabileceğiniz bu doğal yağların yoğun nemlendirici etkisini fazlasıyla göreceksiniz. 30 dakika beklettikten sonra saçlarınızı bitkisel içerikli bir şampuanla durulamanız yeterli. Yağın daha kolay arınması için önce şampuanı saçınıza uygulayın ve saç diplerinize iyice dağıttıktan sonra suyla durulayın. Bu mucizevi bakım maskeleri saçlarınıza nem ve dolgun bir görünüm sağlamanın yanında saçlarınızın rengini de koruyor. Çok yıpranmış ve yanmış saçlar için gece uygulaması da yapabilirsiniz.

Doğal Şampuan Kullanın;Güneş sonrası saçları doğru bir şampuanla temizlemek de önemli bir detay. Yağlı saçlara sahipseniz, yağ dengesini kontrol eden, kuru saçlara sahipseniz, nemlendirici özelliklere sahip şampuanların yanına ek olarak saç kremleri de kullanmanızı öneririz. Doğal ve organik içerikli ürünleri tercih ederek saçlarınızı temizlerken koruyabilirsiniz. Özellikle paraben, sülfat, alkol gibi maddeler saçlarınızı kurutabildiği gibi zarar da verebilir. Ayrıca yaz aylarında sülfatsız şampuanlar tercih etmenizde fayda var. Çünkü sülfat içermeyen şampuanlar saçlarda biriken toksitleri daha iyi arındırabilme özelliğine sahip.

Özellikle yaza özel hazırlanan el yapımı ya da dışarıdan alabileceğiniz saç maskeleriyle saçların nem dengesini büyük oranda korumak mümkün.
Özellikle yaza özel hazırlanan el yapımı ya da dışarıdan alabileceğiniz saç maskeleriyle saçların nem dengesini büyük oranda korumak mümkün.

Ev Yapımı Saç Detoksu;Uzun vadede daha sağlıklı ve mutlu saçlar için ihtiyacı olan arınmayı ona sağlayın ve saç detoksuyla şımartın. Deniz, kum, güneş ve çevresel faktörler ve uygulanan bakım kürleri zamanla saç köklerinde tıkanıklığa ve saç tellerinde kalıntılara neden olabiliyor. Saçlarınızı derinlemesine temizlemek ve ipeksi bir görünüm sağlamak için evde hazırlayabileceğiniz bir kil maskesi, elma sirkesi ya da ağacı yağı ile işe başlamak yeterli olacaktır.

Deniz ve Havuz Öncesi Saç Bakımı;Havuz kenarında ya da plajda uzun süreler geçiriyorsanız işte size bir tüyo; suya girmeden önce saçlarınızı ıslatın. Saçlarınızı biraz suyla ıslatmanız, deniz suyunun tuzlu yapısından ya da havuzun klorlu sularından gelecek zararı azaltmak için hem kolay hem de etkili yöntem! Ayrıca yüzmeden önce kullanabileceğiniz durulanmayan saç bakım kremleri de saçlarınızı tuzlu sudan veya havuzdaki kimyasallardan korumanıza yardımcı oluyor.

UV Korumalı Bakım Spreyleri;Yüzmeden önce UV korumalı saç spreyleri, bakım yağları ve durulanmayan kremler gibi saç ürünler kullanmak da saçlarınıza iyi gelecektir. Bu tür koruyucu bakım serumları saçlarınızı güneşin zararlı etkilerinden bir kalkan gibi korumakla kalmıyor, güçlendirerek daha sağlıklı saçlara sahip olmanıza destek oluyor. Sadece tatillerde değil, şehir hayatında da güneşin yoğun olduğu saatlerde saçlarınızı korumanız için etkili bir yöntem.

Saçlarınıza gösterdiğiniz özen, kendinize verdiğiniz değerin de bir göstergesi. Yazın enerjisine ayak uydururken daha sağlıklı ve güçlü saçlarla sahip olmak iyi hissettirir ve saçlarınıza olduğu kadar size de iyi gelecektir.