{ "type": "identify", "data": { "id":"None", "user": { "email": "d41d8cd98f00b204e9800998ecf8427e", "signupDate": "", "gender": "", "permission": "no" } } }
{ "type": "pageViewed", "data": "" }
{ "type": "gtmStart" }
Modayı Koton’da Ara

Parlak Bir Cilt için 5 Spor Önerisi

Spor, güzellik, parlak cilt

Hayatınıza stresi azaltan ve cildinizin daha parlak gözükmesine yardımcı olacak spor dallarını eklemeye ne dersiniz?
Hayatınıza stresi azaltan ve cildinizin daha parlak gözükmesine yardımcı olacak spor dallarını eklemeye ne dersiniz?

Stresi azalt, sporu rutinine kat ve parıl parıl bir cildin sahibi ol! Uzmanlar, parlak bir cilde sahip olmak için sporu günlük yaşantınıza mutlaka dahil etmemizi öneriyor. Düzenli uyku, sağlıklı beslenme ise dengeye oturmamızı sağlayan ve saç ayağını tamamlayan diğer unsurlar oluyor.

Diğer yandan çağımızın en büyük probleminden biri olan stres, cilt sağlığı yanı sıra tüm biyolojik işlevlerimizi olumsuz hale getiriyor. Dolayısıyla stres oranınızı azaltacak, spor kolları seçilmesi tavsiye ediliyor. Peki bu spor dalları hangileri? Parlak cildin aynı zamanda sağlıklı ve dinamik bir görünümün sırrı 4 spor disiplinini sizler için bir araya getirdik!

Yüzme ile Stresi Azalt!;Suyun dinlendirici gücü, bizi stresten uzaklaşıyor, parlak bir cilde sahip olmamıza olanak tanıyor. Suyun içinde kaslarımızdaki ve damarlarımızdaki basınç ortadan kalkıyor. Böylece cildimiz rahatlıyor. Bunun yanında suyun gücü ölü cilt hücrelerimizi doğal yolla temizlenme şansı sunuyor. Yüzme sırasında suyun yüzümüze nazikçe temas etmesi, cildin yüzeyindeki ölü hücrelerin pul pul dökülmesini sağlıyor ve cildimize parlak bir görünüm kazandırıyor.

Öte yandan yüzme, yaşlanma belirtileriyle savaşmanın eğlenceli ve etkili bir yolu olarak dikkat çekiyor. Yüzerken, vücudunuzun sıkılaşmasına yardımcı olan bir dizi kas kullanılıyor. Bu da düzenli egzersizle cilt elastikiyetinin artması, ince çizgilerin azalması ve hatta cilt dokusunun iyileşmesine fayda sağlıyor.

Dans disiplini sadece ritmi hissedip vücudunuzu hareket ettirmekle kalmıyor, aynı zamanda cildinizin parlak ve sağlıklı görünümüne kavuşmasını sağlıyor!
Dans disiplini sadece ritmi hissedip vücudunuzu hareket ettirmekle kalmıyor, aynı zamanda cildinizin parlak ve sağlıklı görünümüne kavuşmasını sağlıyor!

Dans Etmenin Şaşırtıcı Cilt Faydaları;Dans disiplini sadece ritmi hissedip vücudunuzu hareket ettirmekle kalmıyor, aynı zamanda cildinizin parlak ve sağlıklı görünümüne kavuşmasını sağlıyor! Öncelikle dans etmenin kardiyovasküler sağlığınıza faydalı olduğu uzamlar tarafından kabul ediliyor. Dans, yağ yakmamıza ve vücudumuzun daha fazla oksijen almasına olanak tanıyor. Bu durum cildimizin daha parlak gözükmesini sağlıyor.

Diğer yandan her kişiyi etkileyen ya da kendine uygun bulduğu dans çeşidi farklılık gösteriyor. Kimileri yavaş tempoda yapılan dans çeşitlerine eğilim gösterirken kimi kişiler daha hızlı, daha ritmik dans çeşitlerini tercih edebiliyor. Kendinizi zorlamadan, günlük enerjinize uygun bir dans çeşidini hayatınıza entegre etmeniz öneriliyor.

Dans etmenin stres seviyesini düşürdüğü ve duygu durumumuza pozitif etki sağladığı da biliniyor. Ayrıca dans eğlenmenize izin veren bir spor seçeneği olarak diğer spor dallarından farklılaşıyor.

Parlak bir cilde sahip olmak için sporu günlük yaşantınıza mutlaka dahil etmeniz öneriliyor. Tai Chi, yoga, yüzme, koşu, yürüyüş ve dans; stersi azaltan cilt sağlığımıza katkı sağlayan sporların başında geliyor.
Parlak bir cilde sahip olmak için sporu günlük yaşantınıza mutlaka dahil etmeniz öneriliyor. Tai Chi, yoga, yüzme, koşu, yürüyüş ve dans; stersi azaltan cilt sağlığımıza katkı sağlayan sporların başında geliyor.

Tai Chi ve Yoga En Sevdiğin Spor Olacak;Çin savaş sanatı olan Tai Chi, bağışıklık sistemini kuvvetlendiren ve kişiye stres yönetimini öğreten bir spor dalı olarak karşımıza çıkıyor. Akıcı vücut hareketleri ve nefes alma teknikleri içeren Tai Chi stresi azaltıyor. Ayrıca meditasyona dayalı bir spor olan Tai Chi, meditasyonu hayatımıza rutin bir şekilde entegre ediyor. Bu etkilerle birlikte stres seviyesindeki düşüş cildimizin sağlığına katkı sağlıyor.

Yoganın vücudunuzdaki stresi ve gerginliği azalttığı aynı zamanda esneklik kazandırdığı ise artık herkesin kabul ettiği bir gerçek olarak biliniyor. Ancak yoga disiplininde cildinize bakım yapan, size doğal bir parlaklık katan bazı pozlar olduğu biliniyor. Yay Duruşu (Dhanurasana), Oturarak Öne Eğilme (Paschimottanasana), Aşağıya Bakan Köpek (Adho Mukha Svanasana) gibi pozlar başlangıç seviyesindeki hareketlerden birkaçı olarak anılıyor. Bunun yanında cildin esnekliğini ve parlaklığını arttıran “yüz yogası” son günlerin popüler tercihleri arasında yer alıyor.

Koşu ve Yürüyüş Rutini Çok Kolay!; Tempolu yürüyüş ve koşu terlememize ve toksinleri vücudumuzdan atmamıza yardımcı oluyor. Günlük rutininize uygun, kendinizi zorlamadan yapılan bir yürüyüş ya da koşu; stresi azaltıyor, kendinizi dengelemeye yardımcı oluyor. Dengede bir vücut parlak bir cilt anlamına geliyor.

Ritimli, vücudu yormayan ve kontrollü bir şekilde yapılan koşu, bol bol oksijen anlamına geliyor. Cildin daha fazla oksijen alması ise cilt hücrelerinin yenilenmesine yardımcı oluyor, esnek ve parlak bir cilt için katkı sağlıyor.