{ "type": "identify", "data": { "id":"None", "user": { "email": "d41d8cd98f00b204e9800998ecf8427e", "signupDate": "", "gender": "", "permission": "no" } } }
{ "type": "pageViewed", "data": "" }
{ "type": "gtmStart" }
Modayı Koton’da Ara

Zamanı Yavaşlatın: Yaşlanma Karşıtı Etkili 5 Yöntem

Sağlık, sağlıklı cilt, yaşlanmamak için ne yapılmalı

Yaş sadece bir sayı, spor yaparak gençliğinizi koruyun!
Yaş sadece bir sayı, spor yaparak gençliğinizi koruyun!

Sonsuz gençlik, insanlık var olduğundan beri hayali kurulan bir kavram. Elbette zamanı tam anlamıyla durdurmak ve yaş almamak mümkün değil; ancak yılların etkisini minimuma indirmek mümkün. Siz de “yaşlanmamı geciktirmek için neler yapmalıyım?” diye düşünüyorsanız bu yazı tam size göre. İşte, yaşlanma karşıtı etkili beş yöntem:

Düzenli Spor Yapın;Zamana meydan okumanın ilk adımı spor yapmak. Düzenli egzersiz yapmak gençlik için mükemmel bir yatırım. Düzenli spor yaptığınızda vücudunuz güçlenir ve esneklik kazanırsınız. Egzersiz yapmak metabolizmanızı hızlandırarak kilonuzu korumanıza da yardımcı olacaktır. Dahası spor yaptığınızda yalnızca bedeninizin değil ruh halinizin de iyileştiğini fark edebilirsiniz.

Uykunuza Çok Dikkat Edin;Uykunun yaşlanma karşıtı gücünü hafife almayın! Uyku, gençlik ve sağlık için âdeta gizli bir mucize. Vücudumuz, gün boyunca yaşadığımız stresi, yorgunluğu gidermek ve tazelenmek için uykuya ihtiyaç duyar. Yeterli ve kaliteli bir uyku, cildin yenilenmesine yardımcı olur. Ayrıca düzenli uyku, beyin fonksiyonlarını korur, ruh halini dengelenme ihtimalini artırır. Eğer genç ve zinde kalmak istiyorsanız her gece uyku düzeni korumaya özen gösterin.

Zamanı yavaşlatmanın sırrı, sağlıklı yaşamda gizli.
Zamanı yavaşlatmanın sırrı, sağlıklı yaşamda gizli.

Beslenme Rutininizi Yeniden Şekillendirin;Yaşlanmayı yavaşlatmak ve daha da önemlisi sağlıklı bir vücuda sahip olmak için yapılması gereken en önemli şey elbette sağlıklı bir beslenme rutini oluşturmak. Sağlıklı ve genç bir görünüm için beslenme alışkanlıklarınızı gözden geçirmek, vücudunuza gerekli besinleri sağlamak ve zararlı alışkanlıklardan kaçınmak oldukça önemli.

Sağlıklı beslenerek genç kalmanın ilk adımı sağlıklı meyve sebzeler tüketmek. Bu sebzeler vücudumuzdaki serbest radikallerle savaşarak hücresel yaşlanmayı yavaşlatır. Bu nedenle beslenme düzeninize renkli sebzeler (brokoli, havuç, ıspanak), meyveler (çilek, yaban mersini, nar), kuru yemişler (ceviz, badem) gibi besinler eklemeye çalışmalısınız. Yine her gün yeşil çay tüketerek metabolizmanızı hızlandırabilir ve hücresel yaşlanmayı yavaşlatabilirsiniz. Beslenme rutininize ekleyeceğiniz meyve ve sebzeleri bir beslenme uzmanına danışarak en doğru öğün çeşitliliğini yaratabilirsiniz.

Güneş Kremi Kullanmayı Asla İhmal Etmeyin;Genç ve sağlıklı bir cilde sahip olmanın altın kuralı elbette güneş kremi kullanmak! Güneş kremi, yaşlanma karşıtı savaşımızın kahramanı. Güneşin zararlı UV ışınlarına maruz kalmak, ciltte erken yaşlanmaya ve kırışıklıklara yol açabilir. Ancak güneş kremi sizi bu kötü etkilerden koruyarak cildinizi genç ve parlak tutar. Güneşin keyfini çıkarırken cildinizi korumayı ihmal etmeyin! Bu noktada cildinize uygun kremi bulmak için bir cilt uzmanına danışabilir, cildinize en uygun güneş kremine ulaşabilirsiniz.

İyi beslenin, iyi uyuyun ve en önemlisi stresten uzak durmaya çalışın.
İyi beslenin, iyi uyuyun ve en önemlisi stresten uzak durmaya çalışın.

Bol Bol Su Tüketin;Su içmek, yaşlanma karşıtı rutininizin vazgeçilmez bir parçası olmalı. Gün içinde yeterli miktarda su tüketmek, cildimizi nemli tutmanın yanı sıra vücudumuzdaki toksinlerin atılmasına da yardımcı olur. Eğer siz de genç ve ışıltılı bir cilt istiyorsanız su içmeyi günlük rutininizin bir parçası haline getirmelisiniz. Ayrıca su içmek sadece cildinizi değil tüm vücudunuzu canlandırır ve size enerji verir. Öyleyse suyunuzu daima yanınızda bulundurun ve gençlik dolu bir yaşamın kapılarını aralayın! Unutmayın, su içmek sadece basit bir alışkanlık değil, gençlik iksiri olabilir. Bir bardak su alın ve gençliğinizi kutlayın!

Kısacası yıllara meydan okumanızı sağlayacak alışkanlıklar oldukça kolay ve uygulanabilir. Tabii en önemlisi kendinizi sevmeniz ve bedeninizle barışık olmanız. İşin en önemli sırrı bu! Ve elbette tüm alışkanlıkların vücut tiplerine göre farklılık gösterebileceğini unutmadan yazdıklarımızı yalnızca birer tavsiye olarak kabul etmeniz. Hem beslenme düzeninizi oluştururken hem de kullandığınız ürünleri belirlerken konunun uzmanlarından ve doktorlardan fikir almayı ihmal etmemelisiniz.