{ "type": "identify", "data": { "id":"None", "user": { "email": "d41d8cd98f00b204e9800998ecf8427e", "signupDate": "", "gender": "", "permission": "no" } } }
{ "type": "pageViewed", "data": "" }
{ "type": "gtmStart" }
Modayı Koton’da Ara

Futboldan İlhamla Ultra Feminen Görünüm: Blokette

Blokette Stili, Blokette Kombinleri

Blokotte ismiyle anılan, futboldan ilham alan stil kodları; etekler, taytlar, mücevherler ve çiçek desenlerini futbol formalarının cesur renkleri ve baskılarıyla bir araya getiriyor.
Blokotte ismiyle anılan, futboldan ilham alan stil kodları; etekler, taytlar, mücevherler ve çiçek desenlerini futbol formalarının cesur renkleri ve baskılarıyla bir araya getiriyor.

Vintage esintili futbol formaları, bol ve düz paça kot pantolonlar ve spor ayakkabılar… Bu görünüm futbol, moda ve sosyal medya üçlüsünün verdiği yetkiyle bir internet modası haline geldi.

İlk olarak “bro, dude” anlamına gelen “bloke” kelimesinden üretilen bir hashtag ile sosyal medyada öne çıkan eğilim daha çok maskülen bir moda akımı olarak görülüyordu. Ancak blokecore trendi, coquette estetiği ile birleşti ve melez bir moda akımı yarattı. Başka bir deyişle blokecore DNA’sına feminen izler aktarıldı! Şimdilerdeyse bu akım blokette ismiyle moda dünyasını sorgusuz sualsiz etkisi altına aldı.

Cesur Renkler ve Baskılar; Blokotte ismiyle anılan, futboldan ilham alan stil kodları; etekler, taytlar, mücevherler ve çiçek desenlerini futbol formalarının cesur renkleri ve baskılarıyla bir araya getiriyor. Dünya çapında en çok izlenen spor olan futbolun devasa ve onlarca yıllık kültürel etkisinin eninde sonunda genç moda tutkunlarına ulaşması ise oldukça olağan karşılanıyor.

Diğer yandan bu, çoğu kişi için takımına olan sevgiyi moda tutkusuyla harmanlayarak göstermek için bir şans olarak gösteriliyor. O halde futboldan ilham alan, ultra feminen kombinler yaratmanın tam sırası!


Çoğu kişi için blokette, takımına olan sevgiyi moda tutkusuyla harmanlayarak göstermek anlamına geliyor.
Çoğu kişi için blokette, takımına olan sevgiyi moda tutkusuyla harmanlayarak göstermek anlamına geliyor.

Kontrast Yarat!; Trendin en büyük alametifarikası kontrast yaratmak. Renk bloklu polo yaka forma görünümlü tişörtünüzü fırfırlı asimetrik kesimli midi boy tül bir etekle bir araya getirebilir hızlı ve etkileyici bir blokette estetiği yaratabilirsiniz. Tabii her şey doğru dengeyi bulmakla ilgili. İsterseniz oversize formaları elbise olarak kullanabilir, kombininizi spor ayakkabılar ya da hafif topuklu sandaletler ile kolayca tamamlayabilirsiniz.

Tamamen trendin çıkış noktasına sadık kalmak istiyorsanız bol kot şortlar ve slim fit renk bloklu tişörtünüzü üzerinize geçirin ve hem günlük hem de yaza özgü minimalist bir görünüm yaratın.


Fiyonklardan Yardım Al!; Blokette eğilimini hala çok maskülen bulanlar aradıysanız, kombininizde fiyonklara daha fazla yer vermeye ne dersiniz? Saçlarınızdan spor ayakkabılarınızın bağcıklarına bu kombinde fiyonk kullanmak serbest! Mini pileli eteğinizi ve forma görünümlü tişörtünüzü canlı renklerdeki ya da tuttuğunuz takımın renklerini esas aldığınız kurdelelerle taçlandırın.

Crop üstler, pastel renkler ve babydoll elbiseler ise sizi bu trende hazırlayan diğer parçalar olacak! Coquette stilinin ayrılmaz parçaları niteliğinde olan pastel renkteki eteğinizi balon kol korse detaylı bluz ya da gömleklerle kullanın. Mini kalp formundaki çantanız ve kolej ceketiniz ile görünümünüzü tamamlayın.


Trendin en büyük alametifarikası kontrast yaratmak. Renk bloklu polo yaka forma görünümlü tişörtünüzü fırfırlı asimetrik kesimli midi boy tül bir etekle bir araya getirin!
Trendin en büyük alametifarikası kontrast yaratmak. Renk bloklu polo yaka forma görünümlü tişörtünüzü fırfırlı asimetrik kesimli midi boy tül bir etekle bir araya getirin!

Zıt Uçlar ve Katmanlı Seçenekler Kullan; Genelde blokette kombinleri, feminen ve maskülen zıt parçaları bir araya getiriyor. Yani, katmanlı bir mini etekle eşleşmiş bir futbol forması, yeni ve görsel olarak ilgi çekici bir stil yaratmanıza olanak tanır. Blazer ceketinizi forma görünümlü tişörtünüz ve maksi eteğiniz ile çekinmeden bir araya getirin keyifli olduğu kadar konforu bir sokak stili yaratın.

Sezonun vazgeçilmez jorts yani oversize bermuda şortlara mutlaka blokette kombini yaratırken yer verin. Şortlarınızı şerit detaylı fermuarlı bomber ceketler ya da sweatshirler ile tamamlayın. Bu görüm zıtlık yaratacağınız detay ise ayakkabılarınız olacak! Bale ayakkabıları ya da Mary Jane model ayakkabılar ve soket çoraplar ile kullanın. Böylece en trend blokette estetiğini yaratacaksınız.


Pratik Aksesuarlar Seç!; Blokette trendini tamamlayan en iyi saç çeşitleri örgülü modeller oluyor. İki yandan ayırdığınız saçlarınızı ister saç bantları ya da bandalar ile ister pötikareli fiyonk tokalarla tamamlayın. Hem pratik hem de sizi rahat ettirecek at kuyrukları da blokette stilinizi tamamlayan diğer basit saç modeli olacak. Bunun yanında tozluklar, diz altı çoraplar, çapraz çantalar renkli bileklikler, sportif güneş gözlükleri, cap şapkalar blokette tarzınıza özgün detaylar katacak parçalar olarak ön plana çıkıyor.

Blokette, nihayetinde spor giyim ve spor kültürü dünyasındaki eril ve dişil dengeler ile oynuyor. Blokecore ve coquette moda akımlarının yan yana geldiği trend, çok boyutlu ve ilginç kombinler yaratıyor. Blockette eğilimine özgü kombinler yaratmak gerçekten güzel bir oyun olarak karşımıza çıkarken en trend kombinler Koton sporclub koleksiyonunda sizleri bekliyor.