{ "type": "identify", "data": { "id":"None", "user": { "email": "d41d8cd98f00b204e9800998ecf8427e", "signupDate": "", "gender": "", "permission": "no" } } }
{ "type": "pageViewed", "data": "" }
{ "type": "gtmStart" }
Modayı Koton’da Ara

Vahşi Batı Etkisi

Kovboy Stili, Western Giyim Tarzı

Kovboy stili aklımıza gelen her türlü parçada kendini gösteriyor ve bu sezona yön veriyor. Jeanler ile kot gömlekleri eşleştirin ya da süet mini eteğiniz süet yelekler ile kullanın. Tokalı  kemer ve kahverengi süet kovboy şapkayla anında hazırsınız!
Kovboy stili aklımıza gelen her türlü parçada kendini gösteriyor ve bu sezona yön veriyor. Jeanler ile kot gömlekleri eşleştirin ya da süet mini eteğiniz süet yelekler ile kullanın. Tokalı kemer ve kahverengi süet kovboy şapkayla anında hazırsınız!

Western teması karakteristik stili ile kombinlere dahil oluyor! Kökleri Amerikan kültürüne dayanan Western stili, kovboyların ve çiftçilerin kıyafetlerinden yola çıkıyor. Şimdilerde podyumları ve sokak stilini çağdaş yorumlarla ele geçiriyor.


Western yani “Kovboy stili” sadece bir tarz değil, görünümleri havalı bir boyuta taşıyan, klasik bir giyim şekli olarak tanımlanıyor. Moda dünyasına dahil olan bu giyim tarzı; kovboy şapkası, büyük tokalı kemerleri, püsküllü ceketleri, süet mini etekleri günlük kombinlerimizde kolayca kullanmamıza olanak tanıyor. Kovboy esintili kıyafet dalgası sadece bu parçalarla da bitmiyor. Deri pantolonlar, sivri burunlu kovboy çizmeleri, yelekler, kot gömlekler, geniş paça kot pantolonlarla çeşitleniyor. Özetle kovboy stili aklımıza gelen her türlü parçada kendini gösteriyor ve bu sezona yön veriyor.


Hadi o zaman kovboy stilini kombinlerimize nasıl dahil edeceğimizi ve trendin moda tutkunlarının kalbini nasıl fethettiğini inceleyelim.


Püsküllü süet ceketler ya da ekose püsküllü bandanalar kombininize ufak ancak etkili bir kovboy etkisi katacak!
Püsküllü süet ceketler ya da ekose püsküllü bandanalar kombininize ufak ancak etkili bir kovboy etkisi katacak!

Püsküllü Ceketler ve Kovboy Şapkaları; Western giyim tarzı deyince ilk akla gelen parçalar arasında püsküllü ceketler geliyor. Süet, deri ya da denim kumaş materyalleriyle çeşitlenen püsküllü ceketler, farklı kesimlerle dikkat çekiyor. Kol altından sarkan püsküller ya da ceketlerin ön ya da arkasına konumlanan püsküller, kovboyların özgür görünümlerini stilimize taşıyor.


19. yüzyılda Amerika’nın batısında ortaya çıkan Western stili, aslında coğrafi koşullara ilişkin pratik ihtiyaçlardan doğuyor. Zorlu yaşam koşullarına uyum sağlama ve kırsal yaşamı kolaylaştırmak için tasarlanan kıyafetler arasında güneş ışınlarını engellemek için kullanılan geniş kenarlı kovboy şapkaları öne çıkıyor. Engebeli ve çorak arazilerde daha kolay yürümeye yardımcı olan kovboy çizmeleri ve botlar bu stilin ana hatlarını yaratıyor. Kırsal işlere dayanıklı denim pantolonlar ve çok amaçlı kullanılan bandanalar ise Western stilinin tamamlayıcı parçaları olarak dikkat çekiyor.


Süet püsküllü ceketinizi kot pantolon, krem rengi bir tişört ve kovboy şapkası ile bir araya getirin. Kombininize kovboy çizmelerinizi de dahil ettiğinizde hızlı bir Western stili yaratmış olacaksınız. Western giyim tarzına daha mesafeli bir bakış açınız var ise püsküllü süet ceketler ya da ekose püsküllü bandanalar kombininize ufak ancak etkili bir kovboy etkisi katacak!


Yenilikçi Yorumlar; Geçmişte pratik ihtiyaçlardan doğan Western tarzı giyim parçaları, günümüz moda dünyasında yenilikçi yorumlar ve çağdaş dokunuşlarla şekilleniyor. Doğadan ilhamla yumuşak, sakin tonları kapsayan; karamel, tarçın, fildişi, kahverengi ve deve tüyü renklerinin hakim olduğu stil, turkuaz detaylı aksesuarlar ile tamamlanıyor. Bu renkler kovboy stilinin temel renk paletini oluşturuyor.


Paçalarda hafif genişleyen yüksek bel bir kot pantolon ile önden asimetrik dikiş detaylı robalı bir kot gömleği eşleştirin. Bu kombine kahverengi büyük tokalı deri kemer ve kahverengi süet kovboy şapka ekleyin. Western stiline giriş yapacak en pratik ve etkileyici kombini yarattınız bile. Hafif topuklu süet kısa botlarınız ve turkuaz taşlı uzun bir kolye ya da bolo kravat ise stilinizi tamamlayan aksesuarlar olacak.


Düz paça koyu renk denim pantolonlar ise basic beyaz tişörtlerle kullanabilir. Boynunuza kontrast yaratacak canlı renk bir bandana ile yine Western stiline referans veren bir kombin yaratabilirsiniz. Bunun yanında kovboy stiline uygun grafik baskılar ile şekillenen tişörtler bu trendi en kolayca stilinize adapte eden parçalardan biri olacak.


Tarçın, fildişi, kahverengi ve deve tüyü renklerinin hakim olduğu kovboy stili, turkuaz detaylı takılar ve püsküllü çantalar ile tamamlanıyor.
Tarçın, fildişi, kahverengi ve deve tüyü renklerinin hakim olduğu kovboy stili, turkuaz detaylı takılar ve püsküllü çantalar ile tamamlanıyor.

Midi Etekler ve Kovboy Çizmesi; Midi etekler, zımbalı kemerler, oversize deri ceketler ve yelekler de eşsiz kovboy stiline özgü kombinler için kullanılmayı bekleyen parçalar arasında. Asimetrik kesim midi eteğinizi kovboy çizmeleri ile kullanın. Üzerinize crop bir top ve püsküllü bir gömlek ceket giymeyi deneyin. İşte hazırsınız!


Diz altında biten kot midi etekler de kovboy stili için vazgeçilmez parçalar arasında öne çıkıyor. Açık mavi indigo denim midi eteklerden, siyah gibi koyu tonlara pek çok rengi kullanabileceğiniz midi kot eteğinizi A kesim, önden yırtmaçlı şekilde tercih edebilirsiniz. Önden yırtmaçlı midi eteğinizi işlemeli uzun kollu dökümlü bluzlar ile kullanın. Üzerine süet püsküllü bir yelek ya da eteğinizle aynı renk denim yelek deneyin. Serin havalarda bu kombini ister oversize deri ceketlerle ister triko yeleklerle tamamlayın.


Elbiselerle Western Vurgusu; Western stilinde feminen vurguyu arttıran çiçek desenli elbiseler ise stilinizi bir üst seviyeye taşıyacak. Tabii ki elbiseleri tamamlayan en önemli aksesuarlar püsküllü kol çantaları ve kovboy çizmeleri olacak! Şifon çiçekli uzun elbisenizin beline büyük toka detaylı, zımbalı bir kemer kullanabilirsiniz. Hafta sonu ya da açık hava etkinlikleri içinse kovboy şapkanızı yanınızdan ayırmayın.


Otantik ya da etnik desenler Western stilini oluşturan kodlar arasında yer alan diğer detaylar arasında. Kovboy estetiğini günlük kombinlerinize taşırken desenlerden yardım alın. Geometrik, parçalı ya da çok renkli elbiseler mini, maksi ya da midi boy olarak tercih edilebilir. Dantel detaylı ya da fisto işlemeli elbise modelleri de özellikle kot yelekler ve süet püsküllü yelekler ile başarılı kovboy stili kombinleri yaratacak!


Western Aksesuarsız Olmaz!; Her ne kadar aksesuarlar tamamlayıcı parçalar olsa da Western stili için aksesuar tercihi aslında kombini oluşturan ana öğeler oluyor. Kovboy şapkaları başlı başına herhangi bir kombini bu tarza uyarlamaya yetiyor. Kovboy çizmeler ise dahil olduğu her stili havalı ve vahşi bir detay olarak yükseltiyor. Püsküllü çantalar, geniş büyük tokalı kemerler, vintage turkuaz taşlı küpeler, kolyeler ve yüzükler, bandanalar, broşlar ve bolo kravatlar da Western ruhunu anlatan en iyi aksesuarlar olarak stilinize güçlü bir şıklık katıyor.


Süet, metal aksesuar detaylı kovboy şapkaları, çikolata kahverengi ve deve tüyü renkleriyle tercih edebilir, şapkanıza daha kişisel bir dokunuş katmak için renkli eşarpları kullanabilirsiniz. Metal aksesuar detaylı bolo kravatlar ise broşlardan sonra özellikle gömleklerle kullanıldığında güçlü bir etki yaratıyor.


Koton, kovboy stili koleksiyonu ile en trend ve kaliteli parçaları keşfetmeye sizi davet ediyor. Vahşi Batı estetiğini çağdaş kesimler ve kaliteli malzemelerle harmanlayarak sunan koleksiyon Koton mağazalarında ve Koton.com’da sizleri bekliyor.