{ "type": "identify", "data": { "id":"None", "user": { "email": "d41d8cd98f00b204e9800998ecf8427e", "signupDate": "", "gender": "", "permission": "no" } } }
{ "type": "pageViewed", "data": "" }
{ "type": "gtmStart" }
Modayı Koton’da Ara

Bu Yaz Size Kroşe Giydirecek 5 Neden!

Tığ İşi, Kroşe, Kroşe Kombinler

Şehirde tıpkı tropik bir tatildeymiş hissiyatı yaşatan kroşe elbiseleri, etekleri, pantolonları ve yelekleri incelemeye ne dersiniz?
Şehirde tıpkı tropik bir tatildeymiş hissiyatı yaşatan kroşe elbiseleri, etekleri, pantolonları ve yelekleri incelemeye ne dersiniz?

Tığ işi olarak da bilinen ve 70'lerde popüler olan kroşe modası, tekrar yükselişte! Hafif, rahat ve kolay kullanılan kroşe parçalar, plajda, açık havada veya festivallerde giymek için en ideal parçalar arasında yer alıyor.

Kroşe tasarımlar dahil olduğu kombinlere bohem aynı zamanda retro bir hava katıyor. Bu sezon yepyeni bir yaklaşım ile karşımıza çıkan kroşe elbiseler ve bikiniler ise trend alarmı veren parçalar arasında dikkat çekiyor. Erkek kombinleri de bu trendden yol çıkarak kroşe tişört ve gömlek tasarımlarıyla renkli stiller yaratıyor.

Bunun yanında tığ işi örgü yöntemiyle hazırlanan bu parçalar için harcanan emek ve sevgi düşünüldüğünde aslında kroşe ürünlerin yükselişinin nedeni ortaya çıkıyor. El emeği ile üretilen kroşe tasarımlar sürdürebilir moda anlayışının en güzel örneklerinden biri olarak kabul ediliyor.

Öyleyse şehirde tıpkı tropik bir tatildeymiş hissiyatı yaşatan kroşe elbiseleri, etekleri, pantolonları ve yelekleri incelemeye ne dersiniz? Bu yaz kroşe giymenize neden olacak 5 öneriyi okumadan tatil valinizi hazırlamayın!

Şık ve kıvrımlı siluetler yaratan kroşe elbiseler, bu sezon doğal tonlara ve beklenmedik asimetrik kesimlere sahip.
Şık ve kıvrımlı siluetler yaratan kroşe elbiseler, bu sezon doğal tonlara ve beklenmedik asimetrik kesimlere sahip.

Canlı ve Ferah Kroşe Elbiseler; Yazın rahat ve huzurlu havasını mükemmel bir şekilde yansıtan kroşe etekler ve elbiselerden başlayalım! Şık ve kıvrımlı siluetler yaratan kroşe elbiseler, bu sezon doğal tonlara ve beklenmedik asimetrik kesimlere sahip. Ancak büyük bir festival stilini de beraberinde getiren tasarımlar, renkli patchwork modelleriyle canlı ve hareketli siluetler yaratıyor. Parlak renkler ve floral motifler ile süslü mini etekler, crop halter yaka üstler ile sportif ve konforlu stiller yaratılıyor.

Kroşe bir elbiseden tüm yaz boyunca farklı kombinler yaratmanın püf noktası ise takılar, çantalar ve ayakkabılarınız olacak! Takılarınızı, çantalarınızı ve ayakkabılarınızı kullanarak stilinizi her seferinde değiştirebilirsiniz. Yarı transparan siluetler yaratan kroşe elbiseler kontrast renkli slip elbiselerle bir araya getirebilir etkileyici görünümler yaratabilirsiniz. Siyah ya da bej rengi kroşe elbiselerinizi kırmızı ya da mavi slip elbiselerle birlikte deneyin!


Plaj Hattında Kroşe Şıklığı; Bazıları için yaz demek; tatil, plaj, deniz, kum ve güneş demek. Ancak moda tutkunları için mesele her zaman ne giydiğimizle alakalıdır. Sizin için yaz demek kumsal ve güneş demekse ve tam bir moda tutkunuysanız kroşe estetiğini plaj kombinlerine taşımanın tam vakti!

Elbette yazın olmazsa olmaz uzun bir giyim listesi var ama bu sezon kesinlikle size bir kroşe elbise ve mayo ya da bikini yetecek! Yaz stilinin simgesi haline gelen kroşe pareolar ile turuncu bikini takımınızı eşleştirin, yanınızda canvas çantanız ve balıkçı şapkanızla hangi şezlonga yerleşeceğinize karar verin. Örümcek ağı görünümündeki kroşe elbiseniz ise gün batımındaki plaj partisi için ideal bir seçim olacak. Tabii bu uzun süre etkisini sürdürecek trend için ilerleyen günlerde kroşe bikini takımlarını göz ardı etmeyin!

Bikinilerden balıkçı şapkalarına, çantalardan plaj elbiselerine, pantolonlardan şortlara dek çok yönlülüğü ile öne çıkan kroşeler, tatilin en gösterişli stillerini yaratıyor.
Bikinilerden balıkçı şapkalarına, çantalardan plaj elbiselerine, pantolonlardan şortlara dek çok yönlülüğü ile öne çıkan kroşeler, tatilin en gösterişli stillerini yaratıyor.

Kroşe Erkek Giyiminde de Revaçta!; Kroşe estetiğinden bu yaz beyler de yararlanıyor. Tasarımların modernleşmesi yanı sıra erkek giyimi etkisi alan “eklektik büyükbaba” akımı erkeklerin kroşe tasarımlara yönelmesine olanak tanıdı. Kroşe yelekler, gömlekler ve tişörtler özellikle erkeklerin tatil valizlerine ekleniyor.

Canlı renklerdeki patchwork kroşe gömlekler kargo şortlar ile bir araya getirebilir, görünümünüzü sandaletleriniz ya da beyaz spor ayakkabılarınızla tamamlayabilirsiniz. “Bu trend bana göre değil” diyen beyler arasındaysanız en azından kroşe balıkçı şapkalara bu sezon şans verin. Kroşe konforu ve ferahlığını tatil kombinize taşıyın!


Davetlere Kroşelerle Gidin!; Gün batımı arkadaşlarla bir araya geldiğiniz bir yaz partisinde ya da bir kır düğününde bile tercih edilen kroşe elbiseler, kroşe buzlar ve kroşe yelekler ise davetleri ele geçiriyor. Büyük aplikeli çiçek detaylarıyla öne çıkan bluzlara yüksek belli şortlar eşlik ediyor. Çok renkli kroşe tulumlar ise bronz tene en çok yakışan tasarımlar arasında yer alıyor. Fiyonk modasıyla birleşen önden bağlamalı yelekler, yaratmak istediğiniz bohem havayı arttırıyor, uzun çiçekli kloş eteklerle önümüzdeki günlerde etkisini arttıracak western akımına gönderme yapıyor.

Sezonun en sevilen halter yaka elbise trendi ise kroşe dokularla bir araya geliyor. Yazın en gösterişli stilini yaratan kroşe halter yaka elbiseler tatil fotoğraflarında en sevdiğiniz kareyi oluşturuyor. Yarım astarlı kroşe pantolonlar ve şortlar ise aynı tondaki kroşe crop kolsuz üstler ile başarılı kroşe takımlar yaratıyor.


Aksesuar Kroşenin Kırılım Noktası; Bikinilerden balıkçı şapkalarına, çantalardan plaj elbiselerine, pantolonlardan şortlara dek çok yönlülüğü ile tatilin en gösterişli stillerini yaratan kroşeler bu sezon aksesuar eğilimlerini de belirliyor. Kiraz şekilli kroşe küpeler, kroşe bandalar, kroşe mini çantalar capcanlı renkleriyle beğeni topluyor. Yaz mevsimini tanımlayan meyveler kroşe estetiği ile yeniden tanımlanıyor. Özellikle küpelerde belirgin bir şekilde karşımıza çıkıyor. Dokuma bez çantalar da, kroşe ve püskül detaylarıyla hem plajda hem günlük giyimde kombinlere eşlik ediyor.

Zarif ve kullanışlı kroşe estetiğini yorumlayan Koton yaz koleksiyonu sizi Koton mağazalarında ve Koton.com’da bekliyor.