{ "type": "identify", "data": { "id":"None", "user": { "email": "d41d8cd98f00b204e9800998ecf8427e", "signupDate": "", "gender": "", "permission": "no" } } }
{ "type": "pageViewed", "data": "" }
{ "type": "gtmStart" }
Modayı Koton’da Ara

5 Rota ve 5 Kombinle İstanbul'da Sonbahar

Sonbahar Kombinleri, Sonbahar Stili


Sonbahar, İstanbul’u yeniden keşfetmek ya da ziyaret etmek için en ideal zaman! Yazın son birkaç gününün tadını çıkarmak için hala vakit var ya da trençkotları ceketleri omzumuza atmak için en güzel zamanlar…
Sonbahar, İstanbul’u yeniden keşfetmek ya da ziyaret etmek için en ideal zaman! Yazın son birkaç gününün tadını çıkarmak için hala vakit var ya da trençkotları ceketleri omzumuza atmak için en güzel zamanlar…

Sonbahar, İstanbul’u yeniden keşfetmek ya da ziyaret etmek için en ideal zaman! Ne çok sıcak ne de çok soğuk olur. Yaz boyunca sayısı azalan ya da tatile giren sosyal ve kültürel etkinlikler yavaş yavaş şehrin dört bir yanında kendini gösterir. Müzikaller, konserler, tiyatrolar, moda şovları, sergiler tüm canlılığıyla sizi tatlı bir sonbahar kutlamasına davet eder. Şehrin semtleri yeniden dolar. Gerçek ve canlı İstanbul hayatı ortaya çıkar.


Öte yandan yılın bu zamanlarında yapraklar renk değiştirmeye başlar ve İstanbul büyülü yüzüyle sizi karşılar. Belgrad Ormanı, Boğaz Hattı ya da Anadolu Kavağı muhteşem panoramalarıyla sizi dinginliğe davet eder. Havanın değişimini hissetmek ise kelimenin tam anlamıyla ferahlatıcıdır.


Yazın son birkaç gününün tadını çıkarmak için hala vakit vardır ya da trençkotları ceketleri omzumuza atmak için en güzel zamanlardır. Bazen tahmin edilemeyen hava ve gün boyu değişen sıcaklık doğru kıyafeti seçmek için zor olabilir veya planları aksatabilir. Ancak “İstanbul’da Sonbahar” romantik ve mistik tarafıyla “iyi ki” dedirtir.


Peki, İstanbul’da sonbaharda ne giyilir, nerelerde en iyi sonbahar manzaraları vardır? İşte sonbaharda İstanbul’da rahat ve şık gezinmenize yardımcı olacak birkaç ipucu hazırladık. Sonbahara hazırlanmayı kolaylaştırmak, İstanbul’u sonbaharda keşfederken 5 rota ve 5 kombin önerisiyle nokta atışı yapmak için okumaya devam edin!


İstanbul’un ikonik ve turistik noktalarını geride bırakıp biraz “doğa” diyebiliriz. Sezonun öne çıkan country trendi için de bu rota biçilmiş kaftan olacak! Ekosenin her türü ile bu rotaya uyum sağlayabilirsiniz.
İstanbul’un ikonik ve turistik noktalarını geride bırakıp biraz “doğa” diyebiliriz. Sezonun öne çıkan country trendi için de bu rota biçilmiş kaftan olacak! Ekosenin her türü ile bu rotaya uyum sağlayabilirsiniz.

Sanat ve Yürüyüş Bir Arada!; İstanbul keşfinize, şehrin kalbi sayılacak bir bölgeden başlamaya ne dersiniz? Üstelik bu mini rotaya bir sergi ziyareti ve bir tiyatro etkinliği de ekleyebilirsiniz. İlk durağımız Beyoğlu. İstanbul’un ve Türkiye’nin en gelişmiş gösteri sanatlarının yer aldığı kültür merkezleri size eşsiz programlar sunuyor. Resim, opera, bale ya da tiyatro seçenekleri sizi bekliyor. Bu kültür sanat dolu rota için ise ressam bereniz, ekose etek ceket takımınız ve uzun trençkotunuz sizi konforlu ve şık hissettirecek.

Etkinlik ardından Boğaz Hattı’na açılan ve sizi Dolmabahçe Sarayı’nın kapısına götürecek İnönü Caddesi’ni takip edebilirsiniz. Dolmabahçe Sarayı’nı ve Boğaz Hattı’nı paralel kesen Dolmabahçe Caddesi sizi haşmetli ağaçlarıyla selamlayacak. Sonbaharın renklerine bürünen bu geniş cadde kısa bir yürüyüş için ideal olacak. Bu noktada yürüyüşü sevenler arasındaysanız, kombininizi daha sportif parçalar ile şekillendirmek isteyebilirsiniz. Bagg jean ya da geniş paça gri kumaş pantolonlar sizi bekleyen kombin önerilerimiz arasında yer alıyor. Yürüyüş konforunu arttıracak spor ayakkabılar, ince polo yaka triko bir kazak ve bomber ceket ya da deri ceket stilinizi tamamlayacak hem trend hem sportif bir stil sunacak.


Sonbahar Kahvesiz Olmaz!; İstanbul’da gezilecek yer çok ve Boğaz Hattı sonbaharda eşsiz manzaralar sunuyor. Bu kez istikamet Yeniköy. Yeniköy 3. nesil kahve dükkanları ve İstanbul Boğazı’nın en panoramik manzarasına sahip özellikleriyle öne çıkıyor. Bu bölgede uzun keyifli bir bisiklet turu yapabilir ya da arkadaşlarınızla buluşup kahve keyfi yapabilirsiniz. Bu rota için hem rahat ham casual bir görünüm için baklava desenli süveter tasarımlarını tercih edebilirsiniz. Süveterinizin altına gireceğiniz basic bir tişört ve düz paça kot pantolon ve üzerine ekleyeceğiniz uzun kaşe kaban size keyifli bir sonbahar kombini yaratacak. Renkli ince şallar ve kep şapkalarla ise stilinize farklı bir hava katacak.

Balık tutmayı seviyor ve sonbaharın ılık havasında bu hobiye bir şans vermek istiyorsanız da Yeniköy’ün bunun için popüler noktalardan biri olduğunu belirtelim. Şehrin içinde yağmurluklarınız, balıkçı yaka kazaklarınız ve düşük bel pantolonlarınız ile tam bir profesyonel bir hava yaratabilirsiniz. Son olarak günü sadece spora ayırmak istiyorsanız, nefes alabilir, su tutmayan spor ceketiniz ve yüksek bel spor taytlarınız ile keyifli bir koşu rotası sizi bekliyor.


Alışılmışın Dışına Çıkın!; İstanbul’un ikonik ve turistik noktalarını geride bırakıp biraz “doğa” diyebiliriz. Dağlar ve ormanlarla çevrili olan İstanbul’da şehir merkezinden yarım saat uzağa mini bir keşif turuna çıkabilirsiniz. Bunun için dilerseniz orman yürüyüşü ya da hafta sonu kahvaltısı için Belgrad Ormanı’nı tercih edebilirsiniz. Koşu ya da bisiklet için de çok keyifli olan bu rota enerjinizi yükseltecek. Burada sarıdan kızıla dönen bir fonda en iyi sonbahar fotoğraflarını çekeceksiniz. Bu noktayı hem biraz enerji kazanmak hem de sonbahar fotoğraflarınızı çeşitlendirmek için tercih edebilirsiniz.

Sezonun öne çıkan country trendi için de bu rota biçilmiş kaftan olacak! Ekosenin her türü ile bu rotaya uyum sağlayabilirsiniz. Kalın örme ekose kısa ceketler ve ceketleri tamamlayan pileli ekose etekler bu rota için eşsiz bir kombin yaratacak. Ekose etek ceket takımınızı ince balıkçı yaka kahve tonlarında balıkçı yaka kazaklar ile tamamlayabilirsiniz. Eşofman pantolonunuzun üzerine giydiğiniz baklava desenli kazak ve ekose kaban yine ekose tonu yüksek trend bir görünüm sunacak.


Yakınında ve içinde ayrı güzel, uzaklardan bakınca farklı bir hikayeyle bizi İstanbul tutkunu haline getiren Galata Kulesi, Kız Kulesi ve Adalar sonbaharın favori rotalarından!
Yakınında ve içinde ayrı güzel, uzaklardan bakınca farklı bir hikayeyle bizi İstanbul tutkunu haline getiren Galata Kulesi, Kız Kulesi ve Adalar sonbaharın favori rotalarından!

Vintage Stiller ve Tarihi Semtler; Bebek, Arnavutköy, Emirgan ve tabii ki Anadolu Kavağı şehrin içinde ama aynı zamanda değilmiş hissi veren noktalar arasında ziyaret edebileceğiniz diğer semtler olarak sıralanabilir. Bu tarihi semtler içinden birini seçip, sonbaharda sokaklarında kaybolmanızı öneriyoruz. Küçük kafeleri, kitapçıları ve martı sesleri arasında cumbalı ahşap evlerden oluşan dar sokaklarda zamanı unutabilirsiniz. Bir dönem filmindeymiş gibi hissedip, vintage stiller yaratabilirsiniz.

Bu rota için ilk kombin önerisi bordo üzerine kurulu olabilir. Bordo çizgili triko kazağınızı pileli mini eteğinizle kullanabilirsiniz. Kazağınızın altına işlemeli yaka bir gömlek ekleyebilir stilinizi pileli eteklerle tamamlayabilirsiniz. Uzun düz taban çizmeleriniz ve üzerinize gri kaşe kabanınız sonbaharın en favori görünümünü yaratacak. Kırmızı bomber ceketler ya da omzu açık kırmızı kazaklar da tüvit şort eteklerle tercih edebileceğiniz ve sizi şık gösterecek diğer öneriler arasında yer alıyor. Şal yaka gömlekler, fırfırlı bluzlar, kumaş pantolonlar ile de özellikle sonbaharın romantik ruhuna uygun 60’lara özgü stiller yaratılabilir.


Galata Kulesi, Kız Kulesi ve Adalar; Belki de İstanbul’un en ikonik simgeleri kuleleri ve adaları. Yakınında ve içinde ayrı güzel, uzaklardan bakınca farklı bir hikayeyle bizi İstanbul tutkunu haline getiren Galata Kulesi, Kız Kulesi ve Adalar sonbahar planlarına dahil edilebilecek en favori rotalar arasında yer alıyor. İş çıkışı Galata Kulesi manzarası eşliğinde kafe restoranlarda vakit geçirmek ya da hafta sonu Kınalı Ada’da büyük aile buluşmaları gerçekleştirmek harika olabilir. Beşiktaş – Üsküdar vapuru ile kıtalar arası yolculuk yaparken Kız Kulesi manzarasıyla hayallere dalmak ve gökyüzünün sonbahar kızılına dönüşüne tanıklık etmek ne kadar şanslı olduğunuzu düşünmenizi sağlayabilir.


Kuleler ve adalar hattında; saç örgü, yumuşak dokulu kazaklar, sokak stilinin ayrılmaz bir parçası olan blazer ceketler, sonbahara en çok yakışan dış giyim ürünü trençkotlar, geniş paça kot pantolonlar, ekose kasket şapkalar ve sırt çantaları sayısız kombin yaratmanıza olanak tanıyacak. Eğer bu noktalarda birer kutlama ya da özel bir gün planlamak istiyorsanız ise leopar desenli elbiseler ve suni deri uzun kalem elbiseler kesinlikle denemeniz gereken parçalar arasında yer alacak. Elbiselerinizi suni kürk kabanlarla tamamlayarak sonbaharı unutulmaz kılacak bir stil yaratabilirsiniz.

İstanbul’un büyüleyici rotalarını keşfederken, Koton’un sonbahar-kış koleksiyonu ile her adımda stilinle fark yarat.


İster tarihi bir sokakta yürüyüşe çıkın, ister bir kafede kahvenizi yudumlayın, Koton AW24 Sonbahar-Kış koleksiyonu size rahatlık ve zarafeti bir arada sunuyor. Şimdi tarzınızı ortaya koymanın ve İstanbul'un keyfini çıkarmanın tam zamanı!


Gez, Giyin ve Sonbaharı Kutla!