{ "type": "identify", "data": { "id":"None", "user": { "email": "d41d8cd98f00b204e9800998ecf8427e", "signupDate": "", "gender": "", "permission": "no" } } }
{ "type": "pageViewed", "data": "" }
{ "type": "gtmStart" }
Modayı Koton’da Ara

Kendine Özgü Bir Stil; Çizgili Gömlekler

Çizgili gömlekler, bu sezon moda dünyasında bir adım öne geçmek ve dikkat çekici görünümler yaratmak için ideal bir seçim.
Çizgili gömlekler, bu sezon moda dünyasında bir adım öne geçmek ve dikkat çekici görünümler yaratmak için ideal bir seçim.

Önümüzdeki bahar ve yaz aylarında kombinleriniz için ilham arıyorsanız listenin ilk sırasında kesinlikle “Çizgili Gömlekler” olmalı. Çünkü çizgili gömlekler sezon dışı temel parçalar arasında yer alıyor ve asla modası geçmiyor.


Çizgili gömlekleri tekrar gündemimize almamızın nedeni ise; “modern preppy”, “old money” ve “sessiz lüks” gibi sezonun yükselen moda akımları oluyor.

Sessiz lüks akımı, modanın güncel ve abartısız bir dalgası olarak isimlendirilirken, sosyal medya platformlarında yükselişe geçen old money kavramı; kusursuz giyimli gençlerin muhteşem mekanlarda boy gösterdikleri silüetler yaratıyor.


80’li yıllarda sosyolojik açıdan varlıklı ailelerin çocuklarının okuduğu okullarda kullandığı üniforma görünümlerinden ilhamla hayat bulan preppy stili ise günümüze modern bir şekilde dönüyor ve hırkaları, makosen ayakkabıları stilimize sahil ediyor. Tüm bu trendlerin kesiştiği nokta ise çizgili gömlekler oluyor!


Volanlı detaylar, oversize kesimler, crop modeller, farklı yaka stilleri gibi pek çok farklı tasarımla karşımıza çıkan çizgili gömleklerden bu sezon vazgeçmek neredeyse imkansız hale geliyor. Peki çizgili gömleklerin en sadık eşlikçileri hangi parçalar oluyor? Çizgili gömlek giymenin etkileyici yollarını sizler için bir araya getirdik.


Siyah ve beyazın klasik uyumu, çizgilerin dünyası ve gömleklerin çizgisi bir araya geldiğinde zarif ve şık bir görünüm yakalamak mümkün.
Siyah ve beyazın klasik uyumu, çizgilerin dünyası ve gömleklerin çizgisi bir araya geldiğinde zarif ve şık bir görünüm yakalamak mümkün.

Bir Klasik; Siyah Beyaz Çizgili Gömlekler; Siyah beyaz çizgili gömlekleri farklı parçalarla kolaylıkla eşleştirebilir her ortamda kullanabilirsiniz. Mini etekler ve İspanyol paça pantolonlara çok yakışan çizgili gömlek kombinleriyle bu sezon sıklıkla karşılaşabilirsiniz. Ayrıca basic jeanler ve klasik trençkotlarla da tamamlayabileceğiniz siyah beyaz çizgili gömleklerle etkileyici silüetler yaratabilirsiniz.


Profesyonel duruşlar yaratmanın kilit parçası olan siyah beyaz çizgili gömlekler takım elbiselerin de vazgeçilmezi! Ofis kombinlerinde tamamlayıcı parçalarınızı düz modellerden yana kullanmak dengeyi sağlamak için önemli. Yemeklerde ve davetlerde feminen duruşlar ve göz alıcı stiller yaratmak için siyah beyaz çizgili gömleğinizi midi etekler, blazer ceketler ya da şık yeleklerle değerlendirebilirsiniz. Bu kombinler için slim fit kesimler daha ideal olacaktır.


Her Stile Uygun Mavi Çizgili Gömlekler; Minimal bir şıklık sunan mavi çizgili gömlekler ofis stilinden davetlere günün her anına kullanabileceğiniz ve kendinizi iyi hissetmenizi sağlayacak temel parçalardan. Bu sezon çizgili gömlek tasarımlarındaki aplike detaylar, bebe yaka modeller ya da dantel detaylar daha şık siluetler yaratarak kombinlerin etkisini güçlendiriyor. Örneğin dantel yaka gömleğinizi yüksek bel bir etekle birleştirerek hem belinizi vurgulayabilir hem de ofiste zarif bir görünüm elde edebilirsiniz. Dantel yaka gömleklerle giyebileceğiniz pileli etekler de davetlerde romantik silüetler yaramatnıza yardımcı olabilir.

Günlük hayatta casual ve dikkat çekici kombinler yaratmanın en şık ve zahmetsiz yollarından biri de kot pantolon ve çizgili gömlek ikilisi. Bu kombini bir sneaker ile tamamlamak her zaman iyi bir seçenek olacaktır.

Gömleğinizi düz renk ince askılı bluzların ve mini eteklerin üzerine giyerek değerlendirebileceğiniz gibi mevsim geçişlerinde ceket niyetine üzerinize alarak enerjinizi yükseltebilirsiniz. Çizgili gömlekler hem kumaş şortlar ve pantolonlarla kolaylıkla eşleşerek çok işinize yarayacak hem de havanıza hava katacak.


Modern ve Şık; Çizgili Crop Gömlekler; İster stilinizi yüksek bel jean şort ve sandaletlerle tamamlayın, isterseniz de kot pantolon ve snearkerlarla rahat ve trend bir tarz yaratın. Crop gömlek kombinlerinize palazzo pantolonları dahil ederek daha resmi ortamlarda boy göstermek de bir seçenek. Dilerseniz eşofman altı veya basic şortlarla kullanarak spor ve şık bir kombinler de oluşturmak da mümkün! Casual bir güne uyum sağlamak için gömleğinizi oversize bir eşofman altı veya spor şortlarla da tercih edebilirsiniz.

Bu sezon çizgili gömlekler maskülen ya da feminen, klasik ya da sportif her haliyle karşımıza çıkıyor. Siz de her duruma uyarlanma yeteneğiyle gardıropların vazgeçilmezi olan çizgili gömlekleri sezon boyunca dönüşümlü olarak kullanın ve özgün stiller yaratın.