{ "type": "identify", "data": { "id":"None", "user": { "email": "d41d8cd98f00b204e9800998ecf8427e", "signupDate": "", "gender": "", "permission": "no" } } }
{ "type": "pageViewed", "data": "" }
{ "type": "gtmStart" }
Modayı Koton’da Ara

Güçlü ve Feminen Fiyonk Detaylar

Genellikle bale dansçılarıyla özdeşleşen fiyonk ve kurdele motifi; genç ve trend stilin yeni kodları olarak işaret ediliyor.
Genellikle bale dansçılarıyla özdeşleşen fiyonk ve kurdele motifi; genç ve trend stilin yeni kodları olarak işaret ediliyor.

Güçlü ve Feminen Fiyonk Detaylar; Bize çocukluk yıllarımızı hatırlatan fiyonk detayları bu sezon güçlü bir trend olarak karşımızda! Genellikle bale dansçılarıyla özdeşleşen fiyonklar; genç ve trend bir stilin yeni kodları olarak işaret ediliyor.

Orta çağ modasında giysileri yerinde tutmak için başka bir deyişle işlevsel bir amaçla kullanılan fiyonklar, günümüzde “gençlik dönemi” ve “dişilik” ile ilişkilendiriliyor. Kadınların özerkliklerinden vazgeçmeden, ultra feminen olabilmelerine alan açan günümüz moda anlayışı, fiyonk süslemeleriyle aslında ince bir mesaj veriyor.

Fiyonk motifinin geri dönüşü geçmiş nesiller için nostaljinin bir sembolü olarak algılanıyor. Ancak özellikle Z kuşağı için fiyonklar; dünün kız çocukları bugünün kadınları olarak kendi seçimlerini yapmak anlamına geliyor. Fiyonklar, bugün kendi istedikleri şekilde istedikleri boyutlarda onların görünümlerine adapte oluyor. Moda otoriterlerine göre de fiyonk gibi motifler ya da detaylar aracılığıyla Z kuşağı, çocukluklarıyla yeniden temasa geçiyor ve bu durum onlara güç veriyor.

Özetle ister saçlara takılmış bir fiyonk olsun ister fiyonk detaylı bir bluz ya da elbise olsun bu sezon fiyonklar yeni dişilik sembolü olarak anılıyor ve fiyonk trendi uzun süre vazgeçilmez detaylar arasında yer alacak gibi duruyor. Yazının devamında ilhamını fiyonklardan alan 4 kombini sizler için derledik.


Kurdele ve fiyonk motifleri parti ve davet kombinlerini ele geçiriyor. Eğer bir mezuniyet balosu planınız varsa; fiyonk trendinin en yakıştığı kombin önerisi mezuniyet elbiselerinden yana oluyor.
Kurdele ve fiyonk motifleri parti ve davet kombinlerini ele geçiriyor. Eğer bir mezuniyet balosu planınız varsa; fiyonk trendinin en yakıştığı kombin önerisi mezuniyet elbiselerinden yana oluyor.

Saç Aksesuarları İyi Bir Başlangıç; Görünümlere boyut katan, stilinizdeki gösteriş ve feminen vurguyu arttıran fiyonklar; bu sezon saç aksesuarlarından çanta detaylarına, küpe ve kolyelerden tişört ve ceket işlemelerinde birçok formda kullanılıyor. Dolayısıyla fiyonk trendini yakalamanın en kolay yolu aksesuarları kullanmak oluyor. Pileli etek ve hırka kombininize fiyonkları siyah bir saç aksesuarları ile dahil edebilir konforlu, şık ve trend bir görünüm yaratabilirsiniz.

İnce işleme detaylı şık dantel bluzlar da fiyonklarla birleşerek bu sezon romantik aynı zamanda trend bir görünüm yaratıyor. İster pantolonlarınız ister etekleriniz ile eşsiz kombinler yaratan fiyonklu bluzlar, kombinlerdeki romantik vurguyu oldukça güçlendiriyor.


Parti Sezonunun Vazgeçilmezi Fiyonklar; Kurdele ve fiyonk motifleri parti ve davet kombinlerini de ele geçiriyor. Gece dışarı çıkarken önünde fiyonk detayları olan pullu payetli mini elbiseler uzun mevsimlik ceketler ile tamamlanıyor. Öte yandan eğer bu sene bir mezuniyet balosu planı programınızda varsa; fiyonk trendinin en yakıştığı kombin önerisi mezuniyet elbiselerinden yana oluyor. Halter yaka, boyundan fiyonk detaylı mini elbise tasarımları hafif bir makyaj ile gecenin yıldızı olmanıza imkan tanıyor.

Baleden ilham alan balletcore trendinin de önemli bir parçası olan fiyonklar; tütü etekler, crop tişörtler, inciler, babetler, kruvaze üstler ve taytlar ile kolayca bir araya geliyor. Üzerinde fiyonk detayı olan tişörtlerinizi kot pantolonlarınız ve balerin ayakkabılarınız ile bir araya getirin, ince bir triko kazak ve trençkotunuz ile konforlu ve stil sahibi bir duruş sergileyin!

Görünümlere boyut katan, stilinizdeki gösteriş ve feminen vurguyu arttıran fiyonklar; saç aksesuarlarından çanta detaylarına, tişört ve bluz işlemelerinde birçok formda kullanılıyor.
Görünümlere boyut katan, stilinizdeki gösteriş ve feminen vurguyu arttıran fiyonklar; saç aksesuarlarından çanta detaylarına, tişört ve bluz işlemelerinde birçok formda kullanılıyor.

Fiyonklar Detaylarda Gizli; Dolabınız şu anda fiyonklardan yoksun olsa bile, kişisel tarzınıza sadık kalarak yine de trende dahil olabilirsiniz. Abartıdan uzak, sade bir şekilde özellikle yazlık elbiselere dahil olan fiyonkları, kalça ya da omuz detaylarında barındıran midi ya da maksi elbiseleri tercih edebilirsiniz. Toz pembe ya da toz mavi renklerin yanı sıra puantiyeli elbiseler ise fiyonklara en çok yakışan renkler ve desenler olarak ön plana çıkıyor. Bunun yanında şifon ve tül gibi ince, romantik kumaşlara eşsiz bir katkı sağlayan fiyonk detayları, stilinizden ödün vermeden bu trendi test etmeniz için mükemmel seçenekler olarak dikkat çekiyor.

İçinde kendinizi en rahat hissettiğini düz bir siyah elbiseyle kombinleyeceğiniz fiyonklarla süslenmiş bir çift topuklu ayakkabı veya terlik de yine bu trende kolayca adapte olmanızı sağlıyor. Makosen ayakkabılar ile tercih edilen fiyonklu çoraplar da hem konforlu hem de en ulaşılabilir fiyonk detayı oluyor.



Her Yerde Fiyonklar Var; Fiyonk detayları sade ve günlük kullanım için çok yönlü hale gelirken aynı zamanda modern bir çekicilik kazanıyor. Koton’un fiyonk detaylardan ilham alan koleksiyonu, bu trendi stilinize yansıtmanın birçok yolunu sunuyor. Pastel tonlar ve mini elbiseler, fiyonklarla bahara iyi bir başlangıç yapmanızı sağlıyor ve enerjinizi yükseltiyor. Bunun yanında fiyonklar her açıdan iyi duruyor ama özellikle arkadan görünümleri romantizm etkisini arttırıyor. Ceket, elbise ve eteklerin bel kısmına konumlanan ek etek katmanları olan peplum detaylar fiyonklarla estetik algıyı ikiye katlıyor. Fular yaka bluzlar ya da gömlek ve ceketlere eklenen fularlar, fiyonk trendini destekleyen görünümler yaratıyor. Siyah beyaz bir kombine eklenen fiyonk şeklinde bağlanan fularlar yarattığı vintage hava ile stilinize imza bir dokunuş katıyor.